В Україні пройшли перші земельні аукціони через «Прозорро»

В Україні пройшли перші земельні аукціони через «Прозорро»

Станом на 8 листопада у системі «Прозорро. Продажі» вже оголошено 510 земельних аукціонів на майже 245 млн грн

фото з відкритих джерел

Купити чи взяти землю в оренду можна через майданчик «Прозорро. Продажі»

У державній електронній торговій системі «Прозорро.Продажі» пройшли перші земельні аукціони, станом на 8 листопада у системі оголошено 510 аукціонів на майже 245 млн грн. Про це повідомляє пресслужба держпідприємства.

Зазначається, що земельну ділянку несільськогосподарського призначення площею 0,23 га на аукціоні продала Кам'янка-Бузька міська рада Львівської області.

«У торгах взяли участь три учасники. Переможцем аукціону став Андрій Мазурак, який запропонував найвищу ціну за ділянку. Стартова ціна за землю зросла в понад чотири рази – з 704 тис грн до понад 3 млн грн», – йдеться у повідомленні.

Земельна ділянка призначена для будівництва та обслуговування будівель торгівлі.

«Після торгів переможець має підписати протокол торгів, договір купівлі-продажу та перерахувати організатору гроші за земельну ділянку», – пояснили в «Прозорро.Продажі».

Також 8 листопада на аукціонах здали в оренду на три роки ділянку несільськогосподарського призначення площею 1,3 га у Дрогобичі. За підсумками торгів вартість річної оренди становить понад 227 тис грн.

«Переможців цих аукціонів привели акредитовані в системі «Прозорро.Продажі» майданчики «Галконтракт» та «Сомгіз» відповідно», – заявили в держкомпанії.

Станом на 8 листопада у системі «Прозорро.Продажі» вже оголошено 510 земельних аукціонів на майже 245 млн грн. З них – 335 аукціонів з оренди та 175 – з продажу. Загальна площа виставлених на аукціонах земельних ділянок становить майже 2,3 тис. га.

У «Прозорро.Продажі» нагадали, що продаж земель сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності відповідно до Земельного кодексу заборонений.

Нагадаємо, раніше нардеп пояснив, чому нема ажіотажу на ринку землі.

Крім того, Тимошенко викрила аферу найбільших агрохолдингів.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: