Зеленський заспокоїв українців: Дефіциту продуктів під час карантину не буде

Зеленський заспокоїв українців: Дефіциту продуктів під час карантину не буде
Президент України Володимир Зеленський запевняє, що дефіциту продуктів не буде

За словами президента, поки що потреби в додаткових обмеженнях експорту немає

Дефіцит продуктів під час карантину українцям не загрожує. Про це президент України Володимир Зеленський заявив на селекторній нараді щодо боротьби з поширенням коронавірусу, повідомляє пресслужба глави держави.

«Українці забезпечені харчами й жодної нестачі не буде, і поки потреби в додаткових обмеженнях експорту немає», – зазначив Зеленський.

Президент заслухав інформацію про стан діяльності та напрямки роботи економічних секторів, особливо важливих для країни під час епідемії коронавірусу.

Зокрема, прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що за дорученням глави держави уряд активно напрацьовує програми підтримки різних категорій соціально незахищених верств населення на час карантину та представить перші результати вже найближчими днями.

«Держава має опікуватися найбіднішими. Це наш прямий обов’язок. Це безробітні, літні, самотні мами, діти без батьків. Кожного дня, поки ми рахуємо, хтось у країні очікує на допомогу. До того ж ми маємо внести ці зміни в бюджет. Тому я прошу вас не зважати на вихідні та якомога швидше розробити ці програми», – наголосив Зеленський, звертаючись до урядовців.

На прохання президента уряд також провів переговори з власниками та керівниками заправних станцій щодо необґрунтованого підвищення цін на пальне, й уже найближчими днями ціни знижуватимуться.

Також було перевірено підвищення цін на деякі продовольчі товари.

Крім того, обговорювалось питання напрацювання покрокового алгоритму переорієнтації та запуску українського виробництва багаторазових захисних костюмів. Для цього обговорили виробничі потужності, можливості закупівлі сировини, сертифікації українських компаній та співпраці з іноземними виробниками в Україні.

Раніше повідомлялося, що німці через коронавірус дізналися, що означає дефіцит товарів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: