Нові тарифи на світло та воду: чого чекати в червні

Нові тарифи на світло та воду: чого чекати в червні
Із 1 червня запроваджується єдиний тариф на електроенергію для населення на рівні 2,64 грн за кВт-год
фото з відкритих джерел

Підвищення цін пов'язане з необхідністю відновлення енергетичної інфраструктури після ракетних атак

У червні в Україні підвищуються тарифи на світло для населення. Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів України. Також варто готуватися до підвищення тарифів на воду. Регулятор планував підвищити тарифи на водопостачання та водовідведення з 1 червня, проте відклав ухвалення рішення на два тижні, передає РБК з посиланням на джерела в Нацкомісії з держрегулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Необхідність підвищення тарифів пояснюється великою вартістю відновлення енергетичної інфраструктури після обстрілів РФ.

Тарифи на газ у червні не зміняться і складуть 7,96 грн за кубометр з податком на додану вартість (ПДВ). Така ціна встановлена тарифним планом Нафтогазу, який діє до 1 травня 2024 року.

Крім того, відсьогодні в Україні майже вдвічі зростуть тарифи на електроенергію. Із 1 червня запроваджується єдиний тариф на електроенергію для населення на рівні 2,64 грн за кВт-год. Він діятиме для всіх побутових споживачів. Підвищення цін пов'язане з необхідністю відновлення системи після ракетних атак.

Нагадаємо, що до цього тарифи на світло залишалися на довоєнному рівні та становили 1,44 грн за кВт-год, якщо сім'я споживає до 250 кВт-год на місяць, і 1,68 грн за кВт-год, якщо місячний обсяг споживання перевищує 250 кВт-год.

Як повідомлялося, міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що другого етапу підвищення тарифів на електроенергію для побутових споживачів наразі не передбачено.

Читайте також: Перерахунок пенсій і підвищення тарифів: що зміниться із 1 червня

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: