Авто грецького дипломата, що погрожував киянину битою, продовжує порушувати правила (фото)

Авто грецького дипломата, що погрожував киянину битою, продовжує порушувати правила (фото)
Минулого року посольство обіцяло вжити заходів щодо свого працівника
Фото: facebook.com/zupynylosia

Мешканці Оболоні скаржаться на працівника посольства, що регулярно паркується на тротуарах

Автомобіль з номерами дипломатичного представництва Греції в Україні продовжує паркуватися з порушенням правил на вулицях столиці. Минулого року водій машини вже вів себе агресивно стосовно киянина, який зробив йому зауваження, нагадують на Facebook-сторінці «ЗупиниЛося».

«Рік тому, у квітні 2020-го, працівник посольства Греції їхав машиною по тротуару, де ледь не збив пішохода. Ба більше, коли керманичу зробили зауваження, він почав сваритися та їхати автвікою на киянина, який пояснював, що тротуар – не для авто. На цьому історія не закінчилися», – говориться у повідомленні.

Оскільки дії дипломата були доволі агресивними, пішохід змушений був застосувати газовий балончик, який, до слова, теж не зупинив іноземця. Далі працівник посольства напав на киянина з бейсбольною битою.

Раніше водій цього авто вже вів себе неадекватно Фото: facebook.com/zupynylosia

Раніше водій цього авто вже вів себе неадекватно Фото: facebook.com/zupynylosia

На місце події приїхали поліціянти, які наголосили, що іноземець має дипломатичну недоторканність. За законами України, порушнику загрожував штраф та конфіскація водійського посвідчення. Відео широко поширилося в мережах і потрапило в сюжети вітчизняних телеканалів. На цю ситуацію в соцмережах тоді відреагували й у посольстві Греції – пообіцяли вжити відповідних заходів.

«Далі було не менш цікаво, працівники посольства Греції старанно чистили негативні коментарі на своїй сторінці у фейсбук і – мовчали, мовчали, мовчали. Щоб просто зам’яти цю історію і щоб всі про неї забули. Ми думали, після подібного, посольство відправить такого працівника по-тихому додому, щоб уникнути ганьби», – зазначили в дописі організації «ЗупиниЛося».

Однак, рік потому, автівку цього ж дипломата кияни почали часто помічати на столичній Оболоні. До слова, чоловік знову паркується не за правилами – на тротуарі.

Дипломатичний автомобіль, припаркований з порушенням правил, часто бачать в Оболонському районі Фото: facebook.com/zupynylosia

Дипломатичний автомобіль, припаркований з порушенням правил, часто бачать в Оболонському районі Фото: facebook.com/zupynylosia

«ГО «ЗупиниЛося» знову пише листи до МВС, СБУ, МЗС і посольства Греції. З проханням повторно дати оцінку поведінці цього неадеквата з биткою рік тому! І прокоментувати його манеру паркування на українських газонах», – наголосили в організації.

Нагадаємо, що раніше грецький дипломат став фігурантом дорожньо-транспортної пригоди, що сталася на перехресті вулиць Генерала Алмазова і Старонаводницької у Києві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: