Експерти заспокоїли киян: забруднення повітря є, але воно нестрашне

Експерти заспокоїли киян: забруднення повітря є, але воно нестрашне
Густий туман у Києві минулого тижня призвів до осідання шкідливий речовин у приземному шарі повітря
Фото: Главком

Повітря у Києва зараз таке, як завжди у цю пору року

У Києві рівень забруднення повітря некритичний. Про це повідомила керівниця лабораторії спостережень за забрудненням атмосферного повітря Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського Ніна Ротач.

«Повітря таке, як завжди у цю пору року, нічого страшного немає. Звичайно, забруднення є, ми живемо у великому місті, багато машин, забруднення та перевищення, звичайно, будуть, але вони не такі критичні та страшні», - сказала вона в коментарі УНН.

Водночас у пресслужбі Головного управління ДСНС у Київській області розповіли, що станом на ранок понеділка, 28 жовтня, пожеж на відкритих територіях на Київщині не зафіксовано.

«Жодної пожежі на відкритих територіях немає», - сказали у пресслужбі.

Нагадаємо, минулого тижня температурна інверсія спричинила густий туман у столиці. Температурна інверсія атмосфери виникає, коли верхні шари атмосфери досить теплі, а приземний шар холодний – вертикальна циркуляція повітря сповільнюється, і всі продукти життєдіяльності міста не можуть піднятися у верхні шари атмосфери і розсіятися.

З метою посилення моніторингу атмосферного повітря у Києві мережу постів метеоспостережень Центральної геофізичної обсерваторії ім. Бориса Срезневського переведено на посилений режим роботи.

Столична влада заспокоює, що критичних перевищень шкідливих речовин лабораторії не фіксують.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: