Евакуація машин-порушників у Києві може розпочатися у квітні

Евакуація машин-порушників у Києві може розпочатися у квітні

Евакуювати машину можна тільки лише при фото- і відеофіксації

Закон, що розширює можливості боротьби з порушниками правил паркування, може на практиці запрацювати у квітні цього року після завершення сертифікації засобів фото- і відео фіксації. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко агентству «Інтерфакс-Україна» в Давосі.

«Закон прийняли, а для евакуації машини і накладення штрафу потрібна сертифікація предметів фото- і відеофіксації. У нас починається наступне коло ходіння по муках», - описав він причину затримки з імплементацією закону.

«Ми зараз сертифікуємо і сподіваємося, що вже в квітні поліцейські будуть оснащені, тому що евакуювати машину можна тільки лише при фото- і відеофіксації, в іншому випадку це не працює», - зазначив Кличко.

Мер підкреслив, що паралельно місто починає впровадження програми парковок, до будівництва та обладнання яких планується активно залучати приватний бізнес, що дасть великий поштовх для інвестицій.

Як відомо, 27 вересня в Україні набули чинності нові правила паркування автомобілів. За новим законом займатись порушниками будуть не лише патрульні поліцейські, а й інспектори з паркування. Їх у столиці буде 148. 

27 вересня на пленарному засіданні Київської міської ради депутати ухвалили рішення «Про уповноваження посадових осіб (інспекторів з паркування) Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (КМДА)»

Департамент транспортної інфраструктури Київської міської держадміністрації оголосив конкурс на посаду інспектора з паркування.

Наразі триває набір на зайняття посад головних інспекторів з паркування для роботи у Шевченківському, Голосіївському та Печерському районах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: