Київ придбає 40 сучасних модульних трамвайних вагонів

Київ придбає 40 сучасних модульних трамвайних вагонів

Трамваї будуть закуплені за кошти ЄБРР

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати підтримали проект Угоди з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо оновлення трамвайного парку столиці. Про це повідомляє прес-служба Київради.

У мерії кажуть: зношеність вагонів Києва становить 89%. Тому сьогодні таке рішення на часі.

«Нормативний строк використання трамвайних вагонів складає 15 років, а фактично, більшість з них експлуатуються удвічі довше. Тому й виникла потреба в оновлені трамвайного парку. В рамках запропонованої Угоди передбачається, що ЄБРР може профінансувати до 60 мільйонів євро. За ці кошти «Київпастранс» має придбати 40 сучасних модульних трамвайних вагонів довжиною 30-34 метри», – зазначив голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков.

Також у рамках Угоди планується спрямувати ще 10 мільйонів євро на комплексну реконструкцію трамвайної лінії та зупинки «Контрактова площа».

Раніше наміри про відповідну співпрацю з ЄБРР були підтримані депутатами Київради на одному із засідань.

Столиця має намір придбати до 50 новеньких вагонів метро на загальну суму до 50 мільйонів євро.

Нагадаємо, 4 квітня між комунальним підприємством «Київпастранс» та львівським спільним німецько-українським підприємством «Електротранс» було укладено договір на поставку 10 трамваїв «Електрон T5B641».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: