Кличко розповів, як іноземні партнери реагують на «переворот» у Києві

Кличко розповів, як іноземні партнери реагують на «переворот» у Києві
Мер Києва Віталій Кличко

За словами Кличка, іноземні партнери називають призначення міської влади порушенням європейських норм

Іноземні партнери України зазначають, що спроби призначення «згори» осіб на керівні посади в органи місцевого самоврядування суперечать європейським демократичним нормам.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу «Київ», повідомляє пресслужба столичного міського голови.

«Іноземні партнери чітко говорять, що вплив президента чи прем’єрміністра на органи самоврядування, призначення їх керівників, яких мають обирати люди, - це порушення європейських норм», - сказав Кличко. 

Відповідаючи на запитання, чому не були внесені необхідні зміни до «Закону про столицю», Кличко зазначив, що у 2016 і в 2018 роках відповідні законопроекти внесли до парламенту. Але не було політичної волі, аби розглянути їх і ухвалити. 

«Проєкти давно в парламенті, вони є і їх можна актуалізувати і розглянути. Але сьогодні ні такої можливості, ні бажання – немає. Є бажання контролювати місто Київ», - підкреслив Кличко.

Нагадаємо, 10 липня Віталій Кличко зустрівся  з президентом Володимиром Зеленським. Тоді президент підтвердив чутки про розділення повноважень в управлінні столицею. Що він хоче назначити свого голову КМДА.

24 липня стало відомо, що Андрій Богдан вніс подання до Кабміну на звільнення Кличка.

ЗМІ повідомляли, що в Офісі президента Володимира Зеленського триває кастинг кандидатів на посаду глави Київської міської держадміністрації.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів

    Читайте також

    Дата публікації новини: