Колишній нардеп підозрюється в афері з нерухомістю на Банковій

Колишній нардеп підозрюється в афері з нерухомістю на Банковій
Аферисти здійснили незаконну перереєстрацію права власності на житлове приміщення по вул. Банковій, що перебуває на балансі Державного управління справами
Фото: Київська міська прокуратура

Судитимуть двох адвокатів та нотаріуса за спробу провернути аферу з державним приміщенням

Столичні правоохоронці завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно трьох осіб, які на підставі підроблених документів заволоділи державним приміщенням на вул. Банковій у Києві та намагалися його продати.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Згідно з матеріалами слідства, приватний нотаріус та двоє адвокатів, один з яких колишній народний депутат України, використовуючи анкетні дані літньої жінки, яка померла ще в 2002 році, здійснили незаконну перереєстрацію права власності на житлове приміщення по вул. Банковій, що перебуває на балансі Державного управління справами та є державною власністю.

Заволодівши приміщенням, учасники групи намагалися продати його громадській організації за $130 тисяч.

Одного з підозрюваних (колишнього нардепа) правоохоронці затримали безпосередньо на місці вчинення злочину при спробі укласти договір купівлі-продажу цього майна. Також з’ясувалося, що інший учасник групи у ході оборудки використовував підроблений паспорт громадянина України на чуже ім’я.

За результатами розслідування обвинувальний акт за ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст.15, ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 365-2 КК України відносно згаданих осіб скеровано до суду для розгляду по суті.

Квартиру заарештовано та фактично передано Державному управлінню справами.

Заходи з викриття злочину здійснювалися прокурорами спільно зі слідчими Подільського управління поліції в Києві за матеріалами Служби безпеки України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: