Комітет рекомендує Раді ухвалити законопроєкт про столицю авторства Ткаченка

Комітет рекомендує Раді ухвалити законопроєкт про столицю авторства Ткаченка

Мер Києва Віталій Кличко запропонував направити всі чотири законопроєкти на експертизу до Венеціанської комісії

Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку пропонує парламенту прийняти за основу законопроєкт про внесення змін до закону «Про столицю України - місто-герой Київ» (№2143-3).

Рішення запропонувати сесійній залі підтримати зареєстрований групою народних депутатів із фракції «Слуга народу» на чолі з Олександром Ткаченком законопроєкт №2143-3 члени комітету ухвалили на засіданні у вівторок, 1 жовтня, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

При цьому ще три законодавчі ініціативи щодо внесення змін до закону про столицю - №2143 авторства групи нардепів від «Слуги народу» на чолі з Андрієм Клочком, №2143-1 авторства групи нардепів із фракції «Євросолідарність» на чолі з Сергієм Алєксєєвим і №2143-2 авторства групи нардепів фракції «Голос» на чолі з Андрієм Осадчуком - комітет рекомендував відхилити.

Водночас присутній на засіданні комітету мер Києва Віталій Кличко запропонував направити всі чотири законопроєкти на експертизу до Венеціанської комісії.

«Усі чотири законопроєкти мають пройти експертизу Венеціанської комісії», - сказав Кличко, додавши, що необхідно також обговорити законопроєкти з експертами та представниками громадськості, а «не ухвалювати законопроєкт вузьким колом».

Він також висловив подив у зв'язку з тим, що з «такою поспішністю» влада країни прагне внести зміни до закону про столицю.

Нагадаємо, у Верховну Раду внесли законопроєкт «Про столицю України - місто-герой Київ», який передбачає позачергові вибори мера Києва та Київської міської ради 8 грудня 2019 року.

Наразі в парламенті зареєстровано чотири законопроекти, що стосуються організації місцевого самоврядування в Києві, два з них ініціювали народні депутати зі «Слуги народу».

30 вересня у Колоній залі Київської міської держадміністрації пройшло громадське обговорення чотирьох законопроєктів про столицю. Кияни, зокрема, закликали Раду не приймати жоден із поданих законопроєктів про столицю.

4 вересня новий Кабмін погодив звільнення Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації і звернувся з відповідним поданням до Офісу президента.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: