Комунальники Кличка підозрюються у привласненні 17 млн грн на охороні

Комунальники Кличка підозрюються у привласненні 17 млн грн на охороні

Службовці трьох комунальних підприємств можуть бути причетні до привласнення бюджетних коштів

Прокуратура підозрює службові особи комунальних підприємств «Київпастранс», «Київське міське бюро технічної інвентаризації», «Головний інформаційно-обчислювальний центр» та Центру соціально-психологічної реабілітації дітей №1 Служби у справах дітей та сім’ї КМДА у причетності до злочинної діяльності з привласнення бюджетних коштів під час охорони об’єктів київських комунальників. Про йдеться в ухвалах Печерського райсуду Києва від 24 жовтня.

В рамках єдиного кримінального провадження № 42019101060000291 від 19.09.2019 слідчі встановили, що у серпні цього року «Київпастранс» замовив дочірньому підприємству «Легіон-Безпека» надання послуг охорони 8 об’єктів комунального підприємства  на загальну суму 15,29 млн грн. Слідчі встановили, що замість ДП «Легіон-Безпека» охорону здійснює «Сапсан-1».

Крім того, за даними прокуратури, у березні 2019 р. «КМ БТІ» замовило ТОВ «Охоронна компанія «Альфа Безпека» охорону адмінбудівлі за 976 тис. грн, у березні минулого року КП «Головний інформаційно-обчислювальний центр» уклав угоду з ПП «Регіональна охоронна конфедерація» про охорону 1-го об’єкту комунальників за 761 тис. грн, а у лютому цього року Центр соціально-психологічної реабілітації дітей №1 замовив ПП «Славія» охорону своєї будівлі за 335 тис. грн.

Водночас, слідчі з’ясували, що у трьох останніх випадках «Київське міське бюро технічної інвентаризації», «Головний інформаційно-обчислювальний центр» та Центр соціально-психологічної реабілітації дітей №1 охороняють не офіційно працевлаштовані співробітники, які при чергування не забезпечені необхідними спецзасобами, згідно з договорами про охорону.

Вважаючи, що службовці трьох комунальних підприємств, Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та приватних фірм можуть бути причетні до привласнення бюджетних коштів, а також до перерахування фіктивним підприємствам державних коштів, їх розтрати, привласнення та виводу з використанням рахунків підконтрольних підприємств або фізичних осіб, прокуратура звернулася до суду з клопотанням надати доступ до документації відносно усіх чотирьох угод про надання охорони. Суд клопотання задовольнив.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: