Митрополит Епіфаній благословив киян на захист свого міста

Митрополит Епіфаній благословив киян на захист свого міста
Епіфаній висловив впевненість, що Київ був і залишиться вільним містом
скріншот з відео

Владика подарував меру Києва ікону Святого Архангела Михаїла

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з головою Православної церкви України Митрополитом Епіфанієм та отримав від нього символічний подарунок – ікону Архистратига Михаїла – покровителя Києва, чиє зображення є й на гербі столиці. Про це Віталій Кличко написав на своїй сторінці у Facebook. Мер Києва оприлюднив відео зі зустрічі з головою ПЦУ Митрополитом Епіфанієм.

«Зустрівся з Митрополитом Епіфанієм – предстоятелем Православної церкви України. Владика подарував ікону Святого Архангела Михаїла, який вважається покровителем воїнів, які борються за правду. А також – захисником Києва. Переконаний в тому, що ми зможемо захистити разом з нашим символом, Святим Михаїлом, наше місто від орди, яка зараз пре на Київ», – заявив Кличко.

Він висловив впевненість, що Київ був і залишиться вільним містом, де живуть вільні люди, які люблять свободу і ніколи на коліна не стануть. Владика Епіфаній благословив киян на захист свого міста.

«Ми разом і надалі будемо протистояти ворогу, і неодмінно перемога буде на нашому боці. Тому нехай Господь благословить сьогодні кожного киянина на захист, дає силу, здоров'я і натхнення далі протистояти тим викликам, які випали на нашу долю», – зазначив він.

Нагадаємо, настоятель київського храму виголосив анафему російським окупантам.

Тим часом глава РПЦ Кирило благословив начальника Росгвардії на знищення українців.

Нагадаємо, що окремі єпархії УПЦ МП вже припинили поминання патріарха Кирила на всіх богослужіннях. Зокрема про це заявили Львівська та Івано-Франківська єпархії. Голова УПЦ МП митрополит Онуфрій у зверненні 24 лютого засудив військові дії, які розпочала Росії проти України. Він закликав всіх до молитви за Україну, висловив підтримку українським військовим, а війну, розв’язану Росією, назвав «Каїновим гріхом».

Російські загарбники нападають на священиків в Україні. Напередодні у Бердянську викрали священника ПЦУ. Перед цим російські загарбники вбили військового капелана, ігумена Платона (Моргунова).

Раніше, 27 лютого російські військові вбили капелана Православної Церкви України Максима Козачину.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: