На Київщині з’являться три нові автобусні маршрути

На Київщині з’являться три нові автобусні маршрути
На Київщині вдосконалять маршрутну мережу
Фото з відкритих джерел

До кінця року маршрутна мережа Київщини охопить до 700 напрямів

До кінця цього року на Київщині планують відкрити три нові пасажирські маршрути. Йдеться про напрями Бориспіль–Бровари, Васильків–Обухів, а також Обухів–станція Південна в Києві. Про це повідомив очільник Київської обласної державної адміністрації Василь Володін, інформує пресслужба Київської ОДА.

«Київщина має одну з найрозвинутіших маршрутних мереж в Україні. Але ми будемо її вдосконалювати ще. Плануємо, щоб до кінця року вона охоплювала до 700 напрямів. Серед них буде кілька і нових маршрутів. Запустимо транспорт першочергово там, де в цьому є наразі гостра потреба і запит громадськості», – сказав Володін.

Нагадаємо, на Київщині наразі триває робота над вдосконаленням реєстру пасажирських перевезень. Проєкт документу вже пройшов стадію громадських обговорень, під час якої надійшло близько 200 зауважень і пропозицій. Усі вони будуть відпрацьовані експертами спільно з органами місцевого самоврядування регіону.

Як повідомлялося, перевізники підняли тарифи на довгі маршрути (приміські) напередодні очікуваного локдауну. У середньому ціни зросли до 20%.

Виконавчий директор Асоціації «Автоперевізники Київщини» Олексій Павленко розповів, що на деяких маршрутах ціна збільшилася на 3 грн у вересні. Наприклад, проїзд з Крюківщини (передмістя столиці) до Києва виріс з 15 до 18 грн.

Рішення про подорожчання проїзду ухвалили ще влітку і зараз воно починає набирати обертів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: