На місці футбольного поля на Академмістечку може вирости житловий комплекс

На місці футбольного поля на Академмістечку може вирости житловий комплекс

Проєктом рішення передбачено виключити ділянку 3,11 га з переліку спортивних парків

Департамент земельних ресурсів розробив проєкт рішення про передачу в оренду ТОВ «Наука-Комфорт» ділянки по вул. Академіка Вернадського, 32 та направив його секретарю Київради для подальшого опрацювання. Про це свідчить проєкт рішення з додатками, оприлюднений на сайті Київради.

У ньому передбачається передача «Наука-Комфорт» в оренду на 5 років ділянки площею 3,11 га по вул. Академіка Вернадського, 32 у Святошинському районі для будівництва житлового комплексу з об’єктами соціального та громадського призначення.

При цьому відбувається зміна цільового призначення ділянки: з «будівництва та обслуговування об’єктів фізичної культури і спорту» на «будівництво житлового комплексу».

Підставою передачі фірмі в оренду 3,11 га вказується те, що у квітні 2014 року «Наука-Комфорт» купило нерухоме майно, розташоване на цій ділянці, а саме: роздягальня на 77,9 кв. м та дві «спортивні споруди» на 84,5 кв. м і 104,1 кв. м.

Крім того, проектом рішення передбачено виключити ділянку 3,11 га з переліку спортивних парків.

Нагадаємо, у 2005 році Київрада передала ПАТ «Наука-Спорт» в оренду на 25 років ділянку площею 6,08 га по вул. Академіка Вернадського, 32 для експлуатації та обслуговування будівель і споруд спортивного комплексу.

У подальшому цю ділянку розділили на три частини: 3,11 га – передається в оренду фірмі «Наука-Комфорт», 0,03 га – передається до земель запасу житлової та громадської забудови, 2,94 га – залишається в оренді ПАТ «Наука-Спорт» до 2030 року.

Будівництво житла на ділянці 3,11 га по вул. Академіка Вернадського, 32 стало можливим завдяки затвердженому у травні 2015 року Київрадою Детальному плану території в межах вулиць Академіка Крижанівського, бул. Академіка Вернадського, вул. М.Краснова, залізнична колія.

У цьому ДПТ територію громадських будівель та споруд, на якій будівництво житла заборонене, перетворили на території багатоповерхової житлової забудови.


5_66

ТОВ «Наука-Комфорт» створене у квітні 2014 року. Його засновником є ТОВ «Імідж Кепітал», кінцевими бенефіціарними власниками якого є Володимир і Світлана Клименки та Георгій Цагареішвілі, двоюрідний брат колишнього заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Льва Парцхаладзе.

Цагареішвілі у 2010-2012 рр був помічником нардепа від Партії регіонів Вадима Столара, а зараз є депутатом Київської облради (фракція «Солідарність»).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: