Олексій Резніков: У нас народ не бідний, а їздить у транспорті за ціною нижчою у світі

Олексій Резніков: У нас народ не бідний, а їздить у транспорті за ціною нижчою у світі
Заступник голови Київської міської держадміністрації Олексій Резніков

Заступник голови Київської міської держадміністрації розповів, чому кияни мають платити за проїзд вдвічі більше

Підвищення тарифів - це нормальна процедура, яка унеможливить виникнення транспортного колапсу. Про це в інтерв’ю «Главкому» розказав заступник голови Київської міської держадміністрації Олексій Резніков. Заступник Кличка стверджує, що ціни на громадський транспорт у Києві набагато нижчі за ціни в інших містах світу. Також Резніков додає, що кошти, які зараз направляються на субсидіювання транспорту, краще використати на щось більш нагальне та необхідне.

«Київ завжди субсидує транспорт. Дивіться – звідки взяти субсидію? З міського бюджету. Звідки береться міський бюджет? З грошей киян. Питання: чому кияни повинні платити за тих, хто користується їхнім комунальним транспортом за цінами нижче ринкових? Краще витратити гроші на ремонт доріг, дитячий садок, школу, зрештою, на перекладку мереж, щоб чисту питну воду мати у крані», - підкреслює Олексій Резніков.

Також Резніков радить киянам користуватися місячними чи квартальними проїзними квитками, які дозволять значною мірою зекономити кошти. Адже разова поїзда за таким квитком буде вартувати не 8, а 6,5 грн.

«У нас народ не бідний. У нас народ їздить за ціною нижчою, ніж будь-де. Люди, купуйте місячний проїзний квиток, квартальний і у вас ціна буде інша. А разова поїздка коштуватиме дорожче. Місцевий мешканець завжди купує єдиний квиток, бо для нього це дешевше, а гість міста, який купує разовий проїзд, теж від цього не страждає. Він раз проїхав і повернувся додому»,- пояснює заступник Кличка.

Нагадаємо, із 14 липня 2018 року вартість проїзду у міському транспорті столиці зросте і складатиме від 6,3 гривень- за умови користування проїзним квитком або безконтактною карткою, та 8 гривень- за разову поїздку.

Київський міський голова Віталій Кличко повідомив, що для пільгових категорій громадян буде збережено безкоштовний проїзд.

Мер заявив, що рішення щодо підвищення тарифів на проїзд в громадському транспорті економічно обґрунтоване.

Читайте детальніше в інтерв'ю «Главкома»: «Олексій Резніков: У Києві народ не бідний, але їздить у транспорті за ціною найнижчою у світі»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: