Скандал із мегакладовищем під Києвом набирає обертів. На сайті уряду з’явилася петиція

Скандал із мегакладовищем під Києвом набирає обертів. На сайті уряду з’явилася петиція
26 вересня на місці потенційного будівництва кладовища відбувся масовий протест місцевих мешканців
Фото: «Мій Бориспіль»/Facebook

Мешканці сіл під Борисполем вимагають від посадовців не допустити будівництва велетенського кладовища з крематорієм в обраному місці

На сайті Кабінету міністрів зареєстрована петиція «Стоп крематорій в Гірській ОТГ», в якій мешканці сіл поблизу Борисполя вимагають від посадовців всіх рівнів не допустити будівництва велетенського кладовища з крематорієм між селами Петропавлівське, Мартусівка та Ревне. Петиція з’явилася на сайті Кабінету міністрів 27 вересня і за неповний перший день голосування її підписали понад тисяча осіб.

«Рішення про розміщення цього об’єкту було ухвалено по-злодійськи підступно в останні дні повноважень районних керівників. Будь-якого погодження проєкту будівництва цвинтаря з жителями навколишніх сіл для врахування їх думки не було. Такі дії влади і забудовників є неприпустимими. Будівництво такого специфічного об’єкта в таких гігантських розмірах, в безпосередній близькості до житлової забудови, без погодження з місцевими жителями є злочином», – йдеться в петиції.

Місцеві мешканці висловлюють розуміння, що такий об’єкт потрібен Києву, але вважають неприпустимим його місце розташування.

«Вимагаємо від посадовців усіх рівнів не допустити будівництва «мегакладовища» з крематорієм в обраному забудовниками місці. Шукайте інше місце!» – заявили автори петиції.

Як повідомлялося, поруч із міжнародним аеропортом «Бориспіль», у полі між селами Петропавлівське та Мартусівка, може з’явитися цвинтар на мільйон поховань і крематорій. Під цей об'єкт планують віддати 250 гектарів землі.

26 вересня на місці потенційного будівництва кладовища відбувся масовий протест місцевих мешканців.

Питання щодо велетенського кладовища і крематорію Бориспільська районна рада розглядатиме на своєму позачерговому засіданні 29 вересня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: