Справа на $4,5 млн: завершено слідство відносно екскерівника заводу «Маяк»

Справа на $4,5 млн: завершено слідство відносно екскерівника заводу «Маяк»
Правоохоронці затримали експосадовця заводу Юрія Лошакова у відділенні банку під час отримання $200 тисяч авансу
Фото: СБУ

Дві будівлі заводу «Маяк» було незаконно переписано на приватні структури

Прокуратурою Києва завершено досудове розслідування у резонансному кримінальному провадженні щодо колишнього заступника генерального директора київського заводу «Маяк» Юрія Лошакова, викритого на спробі шахрайського заволодіння грошовими коштами при відчуженні майна Державного концерну «Укроборонпром».

Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

Згідно з матеріалами слідства, у 2019 році колишній посадовець пообіцяв керівнику комерційної структури сприяння в придбанні майнового комплексу заводу за значно заниженою ціною.

Загальна сума угоди мала скласти 4,5 млн доларів США, з яких 2 млн доларів покупець мав офіційно сплатити за майновий комплекс, а ще 2,5 млн доларів передати особисто підозрюваному як винагороду за його «послуги».

Правоохоронці затримали експосадовця у відділенні банку під час отримання $200 тисяч авансу.

Наразі відповідно до ст. 290 КПК України підозрюваному та його захисникам відкриті матеріали кримінального провадження для ознайомлення, після чого обвинувальний акт буде скеровано до суду.

За махінації з державною власністю підозрюваному загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомлялось, Голосіївський суд Києва наклав арешт на цілісний майновий комплекс заводу «Маяк».

Служба безпеки України затримала колишнього заступника генерального директора заводу «Маяк», який входить до державного концерну «Укроборонпром», при отриманні хабара в розмірі $200 тис.

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України викрила колишнього посадовця одного з оборонних заводів концерну «Укроборонпром», який намагався заробити на продажі державного майна $2,5 мільйони доларів США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: