Суд взяв під варту кілерів, які планували вбивство громадянина США

Суд взяв під варту кілерів, які планували вбивство громадянина США
Після передачі винагороди за умисне вбивство спільників було затримано
Фото: Офіс генпрокурора

Злочин планувався на території США у місті Балтимор

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави громадянину України і США, який за $45 тис. замовив вбивство громадянина Америки з особистих мотивів, та його спільнику, який підшукував виконавця в Україні. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, 6 серпня працівники ДБР затримали підозрюваних. Злочин планувався на території США у місті Балтимор штату Меріленд.

7 серпня працівники ДБР повідомили про підозру організатору вбивства, який має подвійне громадянство (України і США) та його спільнику:

  • замовнику – в організації закінченого замаху на вбивство, вчиненому на замовлення за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, пункти 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України);
  • співучаснику – у пособництві у вчиненні закінченого замаху на вбивство, вчиненому на замовлення за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 15, пункти 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України).

Цього ж дня Печерський районний суд Києва обрав змовникам запобіжний захід.

У разі доведення вини їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: