У Києві починається запуск фонтанів (відео)

У Києві починається запуск фонтанів (відео)
На Русанівському каналі запрацював один фонтан
Фото: Станіслав Груздєв, Главком

Випробування фонтанів розпочалося на Русанівці

26 квітня запрацював один із 12 гейзерних фонтанів понтонного типу (плавучі) в акваторії Русанівського каналу.

Про це повідомляє кореспондент «Главкома».

Це пробний запуск фонтанів перед їх запуском у травні.

У мережі з'явилося відео випробування фонтана на Русанівці.

Нагадаємо, у кінці жовтня 2019 року фонтани в акваторії Русанівського каналу демонтували. Процес демонтажу виконувався поетапно упродовж тижня. Спершу водолази від’єднали фонтани від електропостачання та підводних конструкцій, що тримають їх у воді. Після цього, за допомогою водоплавної та вантажної техніки, кожен водограй дістали на берег і ретельно почистили, законсервували та відправили на зберігання у спеціалізовані приміщення.

Нагадаємо, влітку 2017 року було відновлено роботу усіх дванадцяти фонтанів в акваторії Русанівського каналу. Фонтани працюють синхронно, висота струменя сягає 30 метрів, вони мають вечірнє підсвічування та музичний супровід. Вага одного фонтану – 500 кг, загальна потужність комплексу – близько 500 кВт/год. Роботу комплексів забезпечують 60 насосів, по 5 на кожен фонтан. Щорічно фонтани працюють із 1 травня до 30 вересня.

30 вересня 2019 року фонтани Києва припинили свою роботу й відправляться на зимовий відпочинок

Вже з травня 2020 року столичні водограї відновлять свою роботу й будуть дарувати задоволення жителям міста.

На сьогодні СВКП «Київводфонд» здійснює роботи з експлуатації 8 столичних фонтанів, а саме: на Майдані Незалежності – «Великий» та комплекс шести водограїв «Малі» (парна сторона вул. Хрещатик), фонтани «Водяна куля», «Каскадний» і «Засновники Києва» (непарна сторона вул. Хрещатик), а також фонтан «Хрещатик» на вул. Хрещатик, 25, фонтан на вул. Великій Васильківській, 119-121 та унікального комплексу в акваторії Русанівського каналу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: