У Києві судитимуть іноземця, який убив пішохода в центрі міста

У Києві судитимуть іноземця, який убив пішохода в центрі міста

Водій двічі вдарив пішохода, від чого той помер на місці

фото: Київська міська прокуратура

Іноземцю загрожує позбавлення волі до десяти років

Печерська окружна прокуратура Києва скерувала до суду обвинувальний акт щодо іноземця, який спричинив смертельні ушкодження 52-річному перехожому. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Нагадаємо, 19 лютого 2021 року на вулиці Архітектора Городецького в Печерському районі Києва стався спонтанний конфлікт між пішоходом, який переходив проїжджу частину у дозволеному місці, та водієм автомобіля «Хюндай», який проїжджав вулицею.

В результаті словесного конфлікту водій вибіг з автомобіля та наніс пішоходу декілька ударів в область голови, від яких останній впав на бруківку та помер на місці події.

Водій «Хюндай» з місця події зник, однак у подальшому був затриманий екіпажами патрульної поліції в іншому районі столиці.

Затриманим виявився громадянин Азербайджану, 1992 року народження, який має посвідку на проживання в Україні. Померлий пішохід – киянин, 1969 року народження.

У мережі було оприлюднено відео смертельної бійки. Як видно на кадрах, водій і пішохід не поділили, хто кого пропускатиме на пішохідному переході.

За результатами комісійної судово-медичної експертизи отримано висновок щодо прямого причинно-наслідкового зв'язку між завданням тілесних ушкоджень потерпілому та настанням його смерті.

Через суттєве зволікання із ознайомленням сторони захисту з матеріалами кримінального провадження, прокурором окружної прокуратури належним чином обґрунтовано перед слідчим суддею необхідність встановлення строку для ознайомлення.

У понеділок, 20 грудня, обвинувальний акт у вказаному резонансному кримінальному провадженні скеровано до Печерського районного суду для розгляду по суті.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Обвинувачений утримується під вартою у Київському СІЗО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: