У Києві вперше в Україні встановили дорожні знаки «зміна покриття»

У Києві вперше в Україні встановили дорожні знаки «зміна покриття»
Нові знаки з'явились на чотирьох вулицях Києва
Фото: КМДА

Столична влада розробила та ініціювала включення знаку «зміна покриття» до Правил дорожнього руху.

На Подільському узвозі, вулицях Богомольця, Шовковичній та Великій Васильківській у Києві встановили нові дорожні знаки 1.40 «зміна покриття». Про це повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури Валентин Осипов.

«Столичні вулиці та дороги мають різне покриття, що за певних умов провокує аварійні ситуації. Та й у всій Україні фактично немає жодної дороги, на якій би не змінювався тип покриття. Різка зміна дорожнього покриття, особливо за погіршення погодних умов, може спричинити ДТП. Київська міська влада розробила та ініціювала включення знаку 1.40 до Правил дорожнього руху. Побачивши такий знак, водій має знизити швидкість», – зазначив Осипов.

За його словами, ділянки з різним дорожнім покриттям є аварійно небезпечними, адже мають різний коефіцієнт зчеплення та різну ступінь деформації. Це може призвести до втрати водієм контролю над автомобілем. Тепер водії будуть завчасно попереджені про зміну покриття під колесами автомобіля.

Слід зауважити, що схожі знаки діють і на території Євросоюзу, наприклад, у Латвії. У Латвійських ПДР існує знак 273.10 «Зміна покриття дороги», який використовується при з’їзді з асфальтобетонного або цементобетонного покриття на ґрунтовку і навпаки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: