У центрі Києва з’явився мурал, присвячений страченому росіянами військовому (фото)

У центрі Києва з’явився мурал, присвячений страченому росіянами військовому (фото)
На муралы зображений Герой України Олександр Мацієвський
фото: Верховна Рада/Facebook

Мурал створено французьким художником на замовлення Верховної Ради

У центрі Києва з’явився мурал із написом «Слава Україні. Героям Слава». Він присвячений пам’яті всіх загиблих під час війни. На стінописі зображений Герой України Олександр Мацієвський, який був розстріляний росіянами після слів «Слава Україні!». Про це повідомляється на сторінці Верховної Ради у Facebook.

Мурал створили на одній з адміністративних будівель Верховної Ради.

Автор муралу – французький художник Крістіан Ґуемі, відомий під псевдонімом С215. Під час офіційного візиту до Французької Республіки у січні 2023 року делегація Верховної Ради України відвідала фотовиставку робіт художника, презентовану у будівлі Національної Асамблеї Французької Республіки. Там і виникла спільна ідея щодо створення муралу в Києві.

Це не перша робота Крістіана Ґуемі в Україні. До цього він вже створив вуличні роботи у Львові, Житомирі, Києві та звільнених Бучі, Гостомелі й Ірпені Київської області.

Нагадаємо, на початку березня в мережі з'явилося відео, на якому зафіксовано, як окупанти розстріляли українського воїна Олександра Мацієвського після слів «Слава Україні».

Окрім доказів розстрілу Мацієвського, українська сторона має дані про інші страти росіянами беззбройних українських військовополонених.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: