Учасники погрому на ринку біля метро «Лісова» отримали умовний термін

Учасники погрому на ринку біля метро «Лісова» отримали умовний термін
Радикали розгромили кіоски на ринку біля метро «Лісова»
Фото: Євген Карась

Обвинуваченими є націоналісти Ярослав Ткаченко, Павло Мороз і Роман Шевченко

Суд засудив до 1 року в'язниці умовно і передав на поруки трьох націоналістів-учасників погрому торгових наметів громадян Грузії на ринку біля станції метро «Лісова» в Києві.

Про це йдеться у вироку суду, передають Українські Новини.

Обвинуваченими є націоналісти Ярослав Ткаченко, Павло Мороз і Роман Шевченко.

При цьому, за інформацією координатора націоналістичної організації С14 Сергія Мазура, підсудні Ткаченко і Мороз раніше були бійцями добровольчих батальйонів «ДУК ПС» і «Азов».

Розглянувши справу, суд встановив, що 27 травня активісти в кількості 30 чоловік прибули в торговий центр «Базар на Лісовій», де здійснили грубе порушення громадського порядку, а саме, діючи з особливою зухвалістю, пошкодили захисні ролети торгових павільйонів, розірвали пакети зі спеціями і іншим товаром, розламали торгові стелажі.

Також встановлено, що націоналісти активно перешкоджали правоохоронцям.

Своїми хуліганськими діями вони нанесли матеріальний збиток на загальну суму 8 141 грн, після чого з місця вчинення злочину зникли.

В суді всі обвинувачені визнали свою провину.

Підсудних Мороза і Шевченка суд вирішив звільнити від кримінальної відповідальності, передавши їх на поруки трудових колективів юридичної компанії «Правова нація» та магазину «Акваланг», де вони працюють, і зобов'язав їх протягом 1 року не порушувати громадський порядок.

Що стосується Ткаченка, що суд відзначив наявність рецидиву, так як в 2013 році він був засуджений до 7 років в'язниці за те, що збив на смерть жінку у Володарському районі Київської області і зник з місця ДТП.

У той же час, враховуючи участь підсудного в добровольчому русі і наявність малолітньої дитини, суд вирішив засудити Ткаченка до 1 року позбавлення волі умовно.

Нагадаємо, 26 травня у Києві побили військового пенсіонера, який під час конфлікту невідомої жінки із продавцями ринку на метро «Лісова» заступився за останню.

Правоохоронці затримали чоловіка, який побив військового пенсіонера. Затриманий – громадянин Грузії, 1994 року народження.

27 травня до кіоску біля станції метро «Лісова», де побили військового пенсіонера, прийшли радикали, які почали громити кіоски, ламати ролети. Сталася сутичка поліцією.

Внаслідок конфлікту на ринку біля станції метро «Лісова» постраждало троє правоохоронців. 10 активних учасників події доставили до Деснянського управління поліції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: