Вандали спаплюжили пам’ятник Шолом-Алейхему в центрі Києва (фото)

Вандали спаплюжили пам’ятник Шолом-Алейхему в центрі Києва (фото)
Спаплюжений пам'ятник Шолом-Алейхему на вул. Рогнідинській

Посол Ізраїлю в Україні вимагає знайти винних

У понеділок, 25 листопада, вранці перехожі помітили неприємні зміни пам'ятника Шолом-Алейхему, який знаходиться на вулиці Рогнідинській у центрі Києва. Вночі невідомі намалювали на пам'ятнику дві великі свастики червоного кольору.

Увечері 24 листопада пам'ятник ще стояв не оскверненим, повідомляє Інформатор.

Станом на 09.00, біля пам'ятника не було ні поліції, ні комунальників, крім перехожих, які активно фотографували наслідки акту вандалізму.

Головний рабин України вже відреагував на інцидент на своїй сторінці в Facebook. «Чергова провокація навпроти нашої синагоги... сьогодні вранці...» - прокоментував він фото спаплюженого памятника.

Посол Ізраїлю в Україні Джоель Ліон у Twitter заявив про антисемітський акт в центрі Києва. Він вимагає найти винних і наказати їх. «Проводьте виховні заходи проти ненависті. Прийміть визначення антисемітизму IHRA», - закликав посол.

Шолом-Алейхем Рабинович - єврейський письменник і драматург родом з Переяслав-Хмельницького, один з основоположників сучасної художньої літератури на ідиш, в тому числі дитячої. Писав також на івриті і російською мовою. Він є автором «Скрипаля на даху», «Тев'є», «Блукаючі зірки». Пам'ятник Шолом-Алейхему відкрили в Києві в 1971 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: