Євросоюз підтримав секторальні санкції проти Лукашенка, – журналіст

Євросоюз підтримав секторальні санкції проти Лукашенка, – журналіст
Письмове підтвердження тепер вже секторальним обмеження для економіки Білорусі з'являться ввечері у четвер, 24 червня 2021 року
Фото: globaljournalist.org

«Посли ЄС дали зелене світло секторальним санкціям проти Білорусі»

Посли країн Європейського Союзу узгодили секторальні санкції проти політичного режиму самопроголошеного білоруського правителя Олександра Лукашенка, заявив у твіттері редактор європейських новин «Радіо Свобода» Рікард Джозвяк (Прага, Чехія).

«Посли ЄС дали зелене світло секторальним санкціям проти Білорусі», – сповістив він в середу, 23 червня 2021 року.

За словами Джозвяка, вже розпочинається письмова процедура оформлення даного рішення, яка повинна завершитися в четвер, 24 червня.

«А це означає, що санкції можуть бути опубліковані в Офіційному журналі ЄС завтра (тобто вже сьогодні, 24-го, - ред.) ввечері», – додав журналіст.

22 червня, після попередніх сигналів з Європи щодо невідворотності даного рішення, Лукашенко виступив з достатньо агресивною промовою на адресу країн ЄС та, зокрема, Німеччини і її міністра закордонних справ Гайко Мааса, якого ним було названо «спадкоємцем нацистів».

У цій же промові білоруський диктатор закликав Євросоюз, аби там його «носили на руках», а не «душили» санкціями.

Як вже передавав «Главком», останній наразі четвертий, пакет економічних санкцій проти Мінська прийнято 21 червня на нараді голів МЗС 15 країн Європи у Люксембурзі за участі законно обраної президенти країни Світлани Тихановської.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: