КВУ визнав: кандидати у президенти підсунули виборцям «вкрай неякісні програми»

КВУ визнав: кандидати у президенти підсунули виборцям «вкрай неякісні програми»

За словами Кошеля, економіки у передвиборчих програмах стосується кожне третє речення

Українські виборці у цьому році отримали вкрай неякісні програми кандидатів на посаду президента, у 20% в програмах партій – загальні слова та історії з біографій кандидатів. Про це в інтерв'ю «Главкому» розповів голова Комітету виборців України (КВУ) Олексій Кошель.

Голова КВУ, зокрема, розповів, які теми у своїх програмах найбільше висвітлюють кандидати.

«На першому місці стоять питання економіки: інвестиції, податки, робочі місця, зарплати, пенсії. Кожне третє речення в програмах стосується економіки. На другому місці – правова політика. Це Конституція, недоторканність, реформа суду, взаємодія гілок влади. В середньому це 11% тексту кожної програми. На третьому місці – безпека і армія – 8%. На четвертому – освіта і медицина – 8%. На п’ятому – зовнішня політика – 6%», – розказав Кошель.

Він зазначив, що 20% у програмах партій – загальні слова та історії з біографій кандидатів.

«Тому ми отримали вкрай неякісні програми. Часто навіть можна помітити, що кандидати в президенти висловлюють тези, які суперечать їхній програмі. Тому наша організація (КВУ) звернулася до всіх кандидатів із проханням оприлюднити свої розширені програми, стратегії або інші документи, які обґрунтовують пункти програми на предмет їхньої реалістичності. І дуже важливо, щоб ці тези будувалися на конкретних механізмах досягнення запропонованих соціально-економічних показників», – наголосив він. 

Нагадаємо, глава ЦВК розказала, скільки виборців вже подали заяви про зміну місця голосування.

На цих виборах президента Центрвиборчком зареєстрував рекордну кількість кандидатів44 особи знайшли 2,5 млн грн грошової застави і мають намір змагатися за крісло на Банковій.

Раніше повідомлялось, що Українці на виборчих дільницях 31 березня отримають бюлетені довжиною один метр і 15 сантиметрів. Цьогорічний бюлетень поб'є рекорд 2004 року, коли виборцям видавали «простирадла» довжиною в 67 см. Однак, бюлетень ще можуть вкоротити, оскільки до 8 березня кандидати ще матимуть змогу зняти свої кандидатури з виборів і забрати заставу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: