ОБСЄ зафіксувала 123 порушення на Донбасі за чотири дні перемир'я

ОБСЄ зафіксувала 123 порушення на Донбасі за чотири дні перемир'я
ОБСЄ зафіксувала 123 порушення на Донбасі за чотири дні перемир'я

Всі порушення зафіксовані в Донецькій області

За перші чотири дні перемир'я, з 27 по 30 липня, СММ ОБСЄ зафіксувала 123 порушення на Донбасі. Всі вони - в Донецькій області.

Про це повідомляється в звіті СММ ОБСЄ.

Жодного порушення в Луганській області спостерігачі не зафіксували.

«З 00:01 27 липня до кінця звітного періоду (30 липня, - ред.) СММ зафіксувала в цілому 123 порушення режиму припинення вогню. У тому числі 32 вибуха, один снаряд в польоті і 90 черг і пострілів зі стрілецької зброї», - йдеться в повідомленні.

Крім того, наголошується, що 30 липня було всього одне порушення.

«У Донецькій області камера СММ на шахті «Октябрська» зафіксувала один снаряд в польоті на розрахунковій дальності 0,1-2 км на захід», - наголошується в звіті.

До слова, за даними Міноборони росіяни проводять ротацію бойовиків біля лінії розведення на Донбасі.

Також сьогодні у Міноборони повідомили, що серед військових Операції Об’єднаних сил 30 липня втрат унаслідок обстрілів бойовиків не було, однак через гостру серцево-судинну недостатністюь помер старший сержант Володимир Перекрестов.

Напередодні Міноборони повідомило про смерть трьох військових з початку тижня, зазначивши, що це сталося через «різке погіршення здоров’я». 

Як повідомлялося, станом на 12 годину 31 липня обстрілів з боку збройних формувань Російської Федерації на Донбасі не зафіксовано.

Нагадаємо, вчора, 30 липня, російські окупаційні війська на Донбасі з початку доби 30 липня двічі порушили режим тиші.

Як відомо, 27 липня набула чинності домовленість про повне припинення вогню на Донбасі. Упродовж 27 липня на Донбасі: бойовики тричі порушили «всеосяжне перемир'я».

28 липня в районі населеного пункту Шуми також було зафіксовано одну ворожу провокацію з використанням підствольного гранатомета

29 липня бойовики здійснили обстріл поблизу Новотошківського.

Нагадаємо, раніше Командування Об'єднаних сил України повідомило про початок припинення вогню на сході України з опівночі 27 липня 2020 року.

Між іншим, у Путіна відмовились гарантувати перемир’я на Донбасі

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: