Під СБУ зійшлися прихильники та противники білоруського активіста Боленкова

Під СБУ зійшлися прихильники та противники білоруського активіста Боленкова
У Службі безпеки повідомили, що наразі жодної заяви від мітингувальників не було, тому виходити до них не збираються.
Фото: ukrinform

Частина протестувальників вимагає скасувати рішення про депортацію активіста. Інша частина називає Боленка «засновником терористичного угрупування»

У Києві біля будівлі Служби безпеки проходить мітинг з вимогами до силовиків припинити переслідування білоруського активіста Олексія Боленкова й скасувати рішення про його примусову депортацію.

Як повідомляє «Укрінформ», в акції беруть участь близько 50 осіб. Вони, зокрема, тримають плакати: «СБУ, вам нема більше чим займатись?», «Україна без Лукашенка».

Крім того, мітингувальники вимагають скасувати депортацію білоруса Артура Кондратовича, якого вже затримували в 2019 році за запитом із Білорусі через Інтерпол.

Водночас навпроти стоять інші особи, які тримають плакати з написом: «Боленков – один із засновників терористичного ліворадикального угрупування Ревдія».

В Службі безпеки ЗМІ повідомили, що наразі жодної заяви від мітингувальників не було, тому виходити до них не збираються.

Як повідомлялось, співробітники Національної поліції і Служби безпеки України обшукали квартиру білоруського активіста Олексія Боленкова в Києві 21 квітня і попередили його про примусове видворення з території України.

Як розповідав Боленков «Радіо Свобода», обшуки нібито відбувалися «за підозрою в підпалі». Однак такі дії зі свого боку чоловік не визнає. Адвокати Боленкова оскаржили в суді рішення СБУ про депортацію. Однак, за даними правозахисників, Шевченківський районний суд Києва 22 червня відмовив у задоволенні скарги.

Боленков – білоруський та український активіст, народився у місті Жлобин у Білорусі. Боленков брав участь у протестах на Майдані Незалежності у 2013-2014 роках. Сам активіст називає себе прибічником анархізму.

До слова, білоруські силовики провели обшуки у «Нашій Ніві». Редактори видання у СІЗО.

Як повідомлялося, КДБ Білорусі проводить операцію «із зачистки радикалів». Білоруський режим взявся за учасників чатів у Telegram.

Зазначимо, арештований Роман Протасевич завів Twitter: транслює «веселощі» та дивакуватий гумор.

Також повідомлялося, що Офіс генпрокурора взявся за Лукашенка через співпрацю з терористами «ЛНР».

Додамо, що самопроголошений президент Білорусі Олександра Лукашенко пригрозив закрити територію країни для вантажного транзиту у відповідь на нові санкції Заходу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: