Рада сьогодні планує затвердити План вакцинації українців

Рада сьогодні планує затвердити План вакцинації українців
Україна в лютому повинна розпочати вакцинацію населення від коронавірусу
Фото з відкритих джерел

У світі тим часом повним ходом триває вакцинація від коронавірусу

Верховна Рада України сьогодні планує розглянути низку законопроєктів. Серед них проєкт постанови про Національний план вакцинації населення проти Covid-19.

Про це йдеться у порядку денному парламенту.

Також нардепи планують розглянути законопроєкти щодо відкритості інформації про розмір оплати праці в державних компаніях; щодо оподаткування митними платежами товарів, що переміщуються (пересилаються) у міжнародних поштових відправленнях, міжнародних експрес-відправленнях.

У порядку денному законопроєкт про посилення відповідальності за вчинення кримінальних правопорушень проти журналістів, а також проєкт постанови про Національний план вакцинації українців.

План вакцинації населення від коронавірусу має чотири етапи. Також є список груп ризику, тих, кого першими вакцинують:

  1. медичні працівники,
  2. військовослужбовці,
  3. соціальні працівники
  4. заклади догляду,
  5. люди похилого віку (60+),
  6. працівники освіти,
  7. державна безпека,
  8. пенітенціарні заклади та заклади виконання покарань,
  9. хронічні хворі, в незалежності від віку.

Між іншим, у «Слузі народу» вже б’ють на сполох: населення не хоче вакцинуватисьЦе дуже погано та тривожно, про що в інтерв'ю «Главкому» повідомила заступниця голови фракції Євгенія Кравчук.

Нагадаємо, за результатами соціологічної групи «Рейтинг» 56% опитаних не готові особисто зробити щеплення від коронавірусу. Крім того, 52% українців не готові щепитися, якщо вакцина буде безкоштовною.

Тим часом прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що Україна розглядає контракти на понад 30 млн доз вакцин. Сама вакцинація розпочнеться в лютому. За його словами, найближчим часом Україна отримає 1 млн доз вакцини.

Раніше у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про використання в Україні п’яти Covid-вакцин. МОЗ планує вакцинувати всіх українців безкоштовно. Світовий банк допоможе Україні купити Covid-вакцину.

 Читайте також: 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: