Стало відомо, звідки Кремль взяв «ветеранів» для параду

Стало відомо, звідки Кремль взяв «ветеранів» для параду
Путін з'явився на параді перемоги на Червоній площі у компанії двох ветеранів, які не воювали проти нацистів
фото: «Агентство»

Путін приймав парад Перемоги разом із ветеранами НКВС та КДБ, які ніколи не воювали проти фашистських військ

Журналісти з'ясували, що ніколи не воювали проти фашистських військ. Один із них у роки війни брав участь у ліквідації «націоналістичного підпілля» у Західній Україні, інший – у придушенні антисовісних протестів у Празі у 1968 році. Про це повідомляє онлайн-видання «Агенство».

За інформацією видання, праворуч від російського президента сидів 98-річний Юрій Двойкін (на фото – у кепці). Видання з'ясувало, що у 1942 році він записався добровольцем, але на фронт так і не потрапив. 1944 року його відправили у складі НКВС (Народний комісаріат внутрішніх справ СРСР) «виконувати операції з ліквідації націоналістичного підпілля на території Західної України».

Ліворуч від Путіна сидів Геннадій Зайцев (на фото – у кашкеті). Він народився 1934 року і не брав участі у війні. Його призвали на службу у 1953 році – після закінчення служби він залишився в армії. У 1959 році Зайцев розпочав службу в КДБ (Комітет державної безпеки СРСР), з'ясувало «Агентство». У 1968 році він брав участь у придушенні антирадянських протестів та «Празької весни» у Чехословаччині. Під його керівництвом було захоплено будівлю МВС у Празі. У 70-х Зайцев очолив створену Юрієм Андроповим антитерористичну групу «Альфа».

У параді Перемоги на Червоній площі 2023 року брало участь близько 8 тисяч військових – це мінімальна кількість з 2008 року. Міноборони Росії раніше заявило про 10 тисяч учасників параду. Крім того, у Москві на параді до Дня перемоги, що відбувався на Красній площі, взяли участь лише три танки. Це були Т-34-85, випущені у 1950-х роках, які могли доставити з Лаосу.

Читайте також: Путін провів парад. Шольц відреагував

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: