У Порошенка порадили Зеленському не повторювати долю Януковича

У Порошенка порадили Зеленському не повторювати долю Януковича
Шостий президепнт Володимир Зеленський та четвертий президент Віктор Янукович

Чийгоз закликав владу не здавати національні інтереси України на догоду Путіну

Меседжі команди президента Зеленського повторюють меседжі Путіна, це – здача національних інтересів України. Влада має внести зміни до Конституції щодо статусу Криму як кримськотатарської автономії, а не допомагати агресору, відновлюючи водопостачання на окуповану територію. Про це заявив народний депутат з фракції «Європейська солідарність» Ахтем Чийгоз журналістам у Верховній Раді.

«Відчувається тиск Путіна, і оці меседжі, які ми півроку чуємо – це, на мій погляд, є якісь домовленості, яких не знає суспільство. Пане прем’єр, Крим – це Україна. Швидко потрібні зміни до Конституції стосовно статусу Автономної республіки Крим. Оце Україна», – сказав парламентар.

Також Чийгоз наголосив, що терміново необхідно відновити державне фінансування кримськотатарського телеканалу ATR.

«Швидко потрібно внести в парламент закон для того, щоб відновити фінансування телеканалу ATR. Оце Україна», – підкреслив він.

Народний депутат закликав президента Зеленського не йти шляхом Януковича і не здавати національні інтереси України.

«Не намагайтесь іти шляхом Януковича, дуже погано завершите цей шлях», – наголосив Чийгоз.

Нагадаємо, раніше під час ток-шоу прем’єр-міністр Шмигаль заявив, що треба подавати водопостачання в Крим, бо там живуть українці. Згодом прем'єр скоригував свої слова щодо водопостачання до анексованого Криму, вказавши, що Кабінет міністрів України не зможе постачати воду в Крим, доки півострів не буде повернений до складу України.

Заступник постійного представника президента України в Автономній республіці Крим Таміла Ташева вважає, що новопризначений прем'єр-міністр України Денис Шмигаль «поки не в контексті Криму», а позиція постпредства незмінна – жодної води до Криму до повної деокупації півострова. 

Окупаційна «влада» Криму не радить людям на півострові розраховувати на постачання води з материкової частини України, але втішена заявами нової української влади.

Натомість під час виступу з трибуни Ради 6 березня Шмигаль заявив, що воду в окупований Крим у разі необхідності Україна може доставляти цистернами для господарських потреб українців.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: