В Україні планують запровадити Covid-сертифікати. Що вони даватимуть громадянам

В Україні планують запровадити Covid-сертифікати. Що вони даватимуть громадянам
За добу 10 травня в Україні щеплено проти Covid-19 - 2194 людини
Фото Science photo library / ВВС

Шмигаль пояснив, які «бонуси» чекають вакциноване населення

В Україні планують запустити Covid-19-сертифікати. Міністерство охорони здоров'я опрацьовує, які «бонуси» будуть для вакцинованих українців. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю для «РБК-Україна».

За його словами, в Україні є міста і містечка, які можуть провакцинувати своє населення. Особливо це стосується курортних міст.

«Якщо провакцинуються всі жителі цього містечка і всі працівники курортних закладів, в такому містечку може бути створена так звана «зелена зона», куди можуть їхати туристи. Звичайно, з певними обмеженнями, якщо вони не вакциновані. Але місто зможе працювати в звичайному нормальному режимі», – сказав він.

Також Шмигаль розповів, що Україна готова запровадити будь-яку з моделей паспорта вакцинації, яка можлива в Європі, – цифрову з QR-кодом, формалізовану довідку про вакцинацію міжнародного стандарту, яка на сьогодні діє в усьому світі.

«Всі люди, що отримали вакцину, зареєстровані в електронній системі eHealth. Тому, технологічно це не складно, щоб всім вакцинованим особам видати паспорт вакцинації, який буде затверджений в будь-якій міжнародній формі», – розповів Шмигаль.

Зазначимо, 2 194 людини щеплено проти Covid-19 за добу 10 травня 2021 року в Україні. 865 590 людей щеплено від початку вакцинальної кампанії, з них отримали 1 дозу – 865 588 осіб, завершили вакцинацію (отримали 2 дози) – 695 осіб (із них 2 особи отримали 1 дозу за кордоном).

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр Шмигаль розповів, скільки часу українцям ще боротися з Covid-19.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: