Валютні обмеження стримують розвиток української економіки – глава Секретаріату Ради підприємців при уряді

Валютні обмеження стримують розвиток української економіки – глава Секретаріату Ради підприємців при уряді
«Валютні обмеження стримують як інвестора зовнішнього, так і внутрішнього українського»
фото з відкритих джерел

Валютні обмеження стримують зовнішніх і внутрішніх інвесторів від вкладень в Україну – експерт

Існуючі валютні обмеження стримують цікавість як внутрішніх, так і зовнішніх інвесторів, до нашої країни, адже не дають можливості вільно розвивати бізнес. Про це заявив Керівник Секретаріату Ради підприємців при Кабінеті Міністрів Андрій Забловський.

«Валютні обмеження стримують як інвестора зовнішнього, так і внутрішнього українського – який так само, диверсифікуючи ризики ведення бізнесу в Україні, розвивається. Бізнес стає драйвером для того, щоб не тільки великі, а навіть маленькі та середні українські компанії почали виходити на польський ринок, інші європейські ринки. Зберігаючи основний материнський бізнес в Україні, вони розвивають свою мережу, створюють бізнеси за кордоном. Але все одно основний бізнес залишається в Україні!», – наголосив він.

Але для того, щоб повноцінно вести бізнес, необхідно послаблювати валютні обмеження, адже їх наявність впливає на швидкість розвитку бізнесу, і навіть на його конкурентоздатність на інших ринках, зауважив Забловський.

«Мова йде про ті компанії, які, працюючи в Україні та створюючи тут основний бізнес, стають інтернаціональними, і таким чином посилюють свою спроможність не просто адаптуватися, а й розвиватися в умовах війни. Для таких Україна – це не просто країна, де треба, умовно, воювати та перемагати, але й вести бізнес – у тому числі, створювати й розвивати. Це репутаційно гарна історія. Але щоб не заважати її розвитку, потрібно знімати валютні обмеження для бізнесу», – резюмував Забловський.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: