Верховний суд відхилив позов щодо блокування «каналів Медведчука»

Верховний суд відхилив позов щодо блокування «каналів Медведчука»

Судді не вважають заборону телеканалів порушенням прав громадянина як споживача аудіовізуальної інформації

Рішення може бути оскаржене у Великій палаті Верховного суду

Касаційний суд у складі Верховного суду в понеділок, 26 квітня, відмовив у задоволенні позову щодо порушення прав на доступ до інформації у зв'язку із закриттям трьох телеканалів, які потрапили під санкції РНБО.

«Касаційний суд у складі Верховного суду завершив розгляд справи №9901/22/21 за позовом громадянина, який оскаржив укази президента України №43/2021 щодо застосування санкцій до ТОВ «Новини 24 години», ТОВ «Телерадіокомпанія 112-ТБ», ТОВ «Телерадіокомпанія «Нові комунікації». Суд у задоволенні позовних вимог відмовив повністю», – повідомляє пресслужба суду.

Рішення може бути оскаржене у Великій палаті Верховного суду.

Позивач мотивував свій позов тим, що указ президента порушує його право як споживача аудіовізуальної інформації через припинення мовлення телеканалів NewsOne, Zik, 112.

Нагадаємо, у суботу сервіс YouTube заблокував для переглядів в Україні канали 112, Newsone і ZIK. Підсанкційні телеканали соратника кума Путіна Тараса Козака більше недоступні для перегляду у YouTube на території України. Наразі канали ще можна знайти у пошуку сервісу, однак перегляд заблокований.

Міністр культури та інформполітики України Олександр Ткаченко назвав блокування сервісом YouTube трансляцій каналів кроком, що наближає світ до розуміння дій Україні у сфері боротьби з російською пропагандою.

Як відомо, 4 лютого Верховний суд отримав два позови щодо указу президента Володимира Зеленського про введення санкцій проти трьох телеканалів – 112, NewsOne та Zік.

Рішення Ради національної безпеки й оборони про запровадження санкцій проти «112 Україна», NewsOne і Zik та їхнього власника Тараса Козака ґрунтується на доказах їхнього фінансування державою-агресором.

Нагадаємо, у Раді обіцяють, що новий закон про медіа дозволить швидше відключати антиукраїнські канали.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: