Максим Степанов передав до Кабінету міністрів законопроект щодо «реанімації» порту Рені

Максим Степанов передав до Кабінету міністрів законопроект щодо «реанімації» порту Рені

Запропоновано зменьшити податковий тиск на інвесторів та терміну функціонування спецекономічної зони

У порту Рені на півдні Одеської області планують знизити податки на прибуток для великих інвесторів. Як повідомив глава Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов, для цього в ОДА спільно з АМПУ розробили законопроекти про внесення змін до Закону України «Про спеціальну економічну зону «Рені», а також до Податкового кодексу.

Максим Степанов передав ці документи Прем'єр-міністру Володимиру Гройсману. «Порт Рені в Одеській області на початку 90-х перевантажував 10 мільйонів тонн на рік, а в 2017-му - тільки 200 тисяч тонн. Порт в боргах по заробітній платі, перед містом. На його території функціонує спеціальна економічна зона, але тільки на папері.

Порт знаходиться в комі: або вмре, або ми його реанімуємо. Одеська ОДА спільно з Адміністрацією морських портів України розробили законопроект, який стосується внесення змін до Закону України «Про спеціальну економічну зону»Рені», а також до Податкового кодексу. Він передбачає введення пільг на податки на прибуток для великих інвесторів.

Перші три роки - нульова ставка, наступні три роки - 50% від діючої ставки, через 6 років - оподаткування за загальними ставками», - заявив під час форуму Ukrainian Ports Forum-2018 глава Одеської ОДА Максим Степанов.

Відзначимо також, що змінами пропонується продовжити термін функціонування в порту Рені спеціальної економічної зони ще на 10 років. Ідею з внесенням змін підтримав і Віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон.

«Питання, порушене керівником Одеської області Максимом Степановим по вільній економічній зоні для відновлення або реанімації порту Рені, абсолютно підтримується Урядом. Тому що в наших непростих економічних умовах повинні бути креативні підходи, щоб забезпечити ефективність ведення робіт, в тому числі, в порту Рені, який на жаль, з різних причин, знаходиться зараз в поганому стані», - підкреслив Володимир Кістіон.

Також Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що досвід створення сводобних економічних зон не повинен обмежитися тільки портом Рені.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: