Міські фонтани відключать до весни

Міські фонтани відключать до весни

В Одесі розпочинаються роботи з консервації міських фонтанів на зиму

З настанням жовтня фахівці комунального підприємства «Сервісний центр» приступили до роботи з консервації міських фонтанів на зимовий період, щоб відновити їх роботу навесні 2019 року. 

Консервація фонтану - це складний процес. Для того, щоб фонтани благополучно перезимували, фахівцям підприємства необхідно провести продування систем водопостачання, демонтувати форсунки, а також електричне та насосне обладнання. Після демонтажу виконується огляд обладнання фонтану, і за необхідності проводиться його ремонт. 

На сьогодні вже законсервовані 2 фонтани: на Кримському бульварі і на вул. Академіка Глушка. 



Фонтани, розташовані в центральній частині Одеси і міських парках, будуть законсервовані в останню чергу. 

Завершити консервацію всіх одеських фонтанів, які знаходяться на балансі КП «Сервісний центр», планується до середини листопада залежно від погодних умов. 

Зворотний процес - розконсервування фонтанів - розпочнеться вже в середині весни. Перші фонтани, як правило, включають у центрі міста до 1 квітня, решту - з квітня. 

Виконання зазначених робіт знаходиться на контролі першого віце-мера Одеси Анатолія Орловського. 

На обслуговуванні КП «Сервісний центр» знаходяться 24 міських фонтани, які щодня з весни до осені радують прохолодою одеситів і гостей міста. Забезпечують нормальну роботу цих фонтанів 15 співробітників комунального підприємства «Сервісний центр». 

У весняно-літній період фахівці КП «Сервісний центр» виконують роботи з реконструкції та поточного ремонту міських фонтанів. У квітні 2018 року підприємством були завершені роботи з реконструкції фонтану «Ваза велика» в парку ім. Т. Шевченка. 

Також цього року проведено: поточний ремонт фонтанів, розташованих на розі вул. Ак. Заболотного і Кримського бульвару; ремонт технологічного приміщення і ремонт чаші фонтану на Привокзальній площі; ремонт чаші фонтану з елементами благоустрою території в районі будинку № 1/3 на вул. Гоголя в Одесі («Куточок старої Одеси»); ремонт чаші декоративного фонтану у сквері Пале Рояль; ремонт чаші фонтану «Ваза велика» в парку ім. Т. Шевченка, ремонт насосного обладнання, трубопроводу і ремонт електрошафи автоматичного управління фонтаном на Театральній площі. 
Крім того, у 2018 році планується виконати капітальний ремонт фонтану «Петро і Гаврик». 

У 2019 фахівці КП «Сервісний центр» планують провести капремонт фонтанів, розташованих у сквері Космонавтів і на Театральній площі. Заплановані роботи з реконструкції фонтану на Грецькій площі і будівництво фонтану в дендропарку Перемоги.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: