Одеська міська рада виплатить 20 тис. грн кожному мобілізованому жителю міста

Одеська міська рада виплатить 20 тис. грн кожному мобілізованому жителю міста
Гроші отримає кожен мобілізований одесит
фото з відкритих джерел

Інші українські міста закликають приєднатися до такої практики

Одеська міська рада прийняла рішення про виділення 20 тис. грн кожному мобілізованому жителю міста. Про це розповів у своєму виступі народний депутат та ініціатор рішення Олексій Гончаренко.

«Не тільки зброя, не тільки речі загальні, але і підтримка кожного конкретного Героя, який з Одеси. Це має бути завданням одеської громади», – заявив депутат.

Гончаренко також подякував за те, що та програма, яку він ініціював, щодо виділення одноразової матеріальної допомоги кожному мобілізованому з Одеси підтримали і депутати, і міський голова. Приєднатись до такої практики грошових виплат закликають також інші міста України.

Нагадаємо, українські військові за свій службовий обов'язок мають право на додаткові виплати та компенсації в тих чи інших ситуаціях. Держава виплатить гроші бійцям, що не використали щорічну або додаткову відпустку.

До слова, набули чинності зміни до законодавства, які передбачають нові умови надання відпусток і грошового забезпечення військовослужбовців, рятувальників і поліцейських.

Також військові, окрім доплат в розмірі 100 тис. або 30 тис. грн, можуть розраховувати на ще одну – 50 тис. Вона здійснюватиметься для трьох категорії осіб.

Читайте також: Мобілізація в Україні: Банкова зробила заяву

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: