В Одесі родичі ув’язнених влаштували мітинг

В Одесі родичі ув’язнених влаштували мітинг
Люди принесли на мітинг фотодокази знущань над в'язнями
фото: unian.ua

Учасники імпровізованого мітингу протестують проти свавілля виправної системи щодо ув'язнених

Під Південною виправною колонією №51 в Одесі проходить акція протесту родичів і близьких ув'язнених проти порушення прав і свобод, повідомляє «Уніан».

За підрахунками журналістів, їх зараз близько тисячі осіб, люди продовжують приходити.

Учасники імпровізованого мітингу протестують проти свавілля виправної системи щодо ув'язнених. Йдеться про порушення базових людських прав і свобод, негідних умов утримання, тортур з боку правоохоронних органів і персоналу виправної установи.

Присутні під в'язницею тримають плакати з гаслами «Зупиніть насильство над ув'язненими», «Ув'язнені – теж люди», «Припиніть вбивати наших дітей», «Стоп насильству», «Влада, народ бунтує» і наполягають на негайному виправленні ситуації. Люди показують фотографії побитих родичів, які постраждали від свавілля не тільки в Одеській колонії, а й в інших виправних установах.

Близькі ув'язнених обіцяють зробити акцію безстроковою, вимагають прибуття міністра юстиції Дениса Малюськи і омбудсмена Людмили Денисової. Активісти звертаються до президента України Володимира Зеленського з вимогою втрутитися і почути доведених до відчаю свавіллям і злочинними діями влади людей.

Раніше, працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру інспектору Кропивницької виправної колонії №6 у зґвалтуванні двох неповнолітніх дівчат.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: