Заступника голови Одеської ОДА звільнили за затримку надбавок медикам

Заступника голови Одеської ОДА звільнили за затримку надбавок медикам
Рішення про звільнення Віталія Свічинського було прийнято чотири дні тому
Фото: oda.odessa.gov.ua

Раніше президент пригрозив звільненням саме головам ОДА

Заступника голови Одеської облдержадміністрації Віталія Свічинського звільнили за затримку надбавок до 300% медикам, які працюють з Covid-19. Про це у Facebook повідомив голова Одеської ОДА Максим Куций.

За словами Куцого, рішення про звільнення Свічинського було прийнято чотири дні тому.

«Ще в минулу п'ятницю ухвалив рішення про звільнення заступника Віталія Свічинського, який відповідав за соціальний і медичний напрямок і не впорався з поставленими завданнями. Останньою краплею стали затримки з доплатами медикам «швидкої». Держслужбовець знав про це, але не вжив достатніх дій, щоб вирішити проблему», - написав глава ОДА.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що керівники ОДА, які не вирішать проблему виплати надбавок медикам, будуть позбавлені заробітної плати, або звільнені.

«У тих регіонах, де не виплатять, голови ОДА будуть позбавлені заробітної плати, а можливо і посад», - заявив глава держави.

На звільненнях також збирається наполягати міністр охорони здоров'я Максим Степанов. За його словами, після отримання коштів на доплату від держави, ОДА мали тиждень, щоб вирішити це питання.

«Я буду настоювати на прийнятті необхідних управлінських рішень, в тому числі кадрового характеру. Тому що я не розумію, хто давав право, вибачте, просто знущатися з наших медичних працівників», - сказав Степанов.

Раніше глава МОЗ зазначив, що надбавки медикам за роботу з Covid-19 виплатили лише на Полтавщині.

Як повідомлялось, сьогодні, 12 травня, на щоденній селекторній нараді президент Володимир Зеленський обговорив з головами ОДА виплату надбавок лікарям.

В Україні станом на 12 травня зафіксовано 375 нових випадків захворювання на Covid-19. Померло від коронавірусу минулої доби 17 людей. При цьому 85 пацієнтів одужало. Загалом за час пандемії на коронавірус захворіло 16023 людини. Внаслідок ускладнень, викликаних хворобою, померли 425 людей, з них 23 медпрацівники. Серед померлих переважають особи віком від 50-ти років (86%). Загалом 3 373 пацієнти вже одужали.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: