У Чорному морі масово гинуть дельфіни: еколог назвав причину

У Чорному морі масово гинуть дельфіни: еколог назвав причину
Екологія також страждає через російську агресію
фото з відкритих джерел

За словами експерта, до високої смертності тварин причетна Росія

У Чорному морі у квітні зареєстрували понад сотню загиблих дельфінів – тварини помирали в бухтах тимчасово окупованого Севастополя та коло інших берегів Криму, а також неподалік російських Новоросійська, Сочі, Геленджика, Анапи. Насправді кількість загиблих дельфінів може бути в десятки разів більшою. Про це повідомляє директор Національного природного парку «Тузловські лимани» Іван Русєв у своєму дописі на Facebook.

Експерт зазначає, серед загиблих дельфінів багато представників виду афаліну. Водночас раніше, минулого року, серед загиблих домінували азовки та білобочки.

Еколог вважає, що якщо зараз лише зареєстрованих вже понад 100 загиблих тварин, то «фактична їхня загибель набагато більша і згідно з науковими розрахунками становить понад 1000».

«І це є підтвердженням того факту, що активність ворожих субмарин і надводних човнів у тій частині Чорного моря біля Криму та Новоросійську – є головним фактором продовження загибелі рідкісних чорноморських тварин зараз у воєнному квітні 2023 року», – пише вчений.

За словами Русєва, рік тому, у квітні 2022-го, реєструвалася жахлива масова загибель китоподібних, і їх викидало сотнями на різні чорноморські береги.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: