Топ-три швидких та смачних варіантів вечері: ділимось рецептами
Швидкі у приготуванні рецепти вечері, які можуть знадобитись після важкого дня
Ми підготували для вас декілька варіантів смачної вечері, яка буде швидкою та легкою у приготуванні.
Гратен з цукіні
Інгредієнти:
- 2 ст. л. качиного жиру (або оливкової олії);
- 3 цибулини, дуже тонко нарізати;
- 180 г рису басматі;
- 7 середніх цукіні, тонко нарізати (можна замінити на звичайний кабачок);
- 500 мл курячого або овочевого бульйону;
- 150 г твердого сиру;
- морська сіль і мелений чорний перець;
- оливкова олія.
Рецепт приготування:
1. Поставте на слабкий вогонь велику сковороду, додайте в неї качиний жир (або оливкову олію) і трохи води. Коли жир розтопиться і нагріється, додайте нарізану цибулю і смажте, поки вона не стане м'якою. Тим часом ретельно промийте рис холодною проточною водою.
2. Коли цибуля буде готовою , додайте в сковороду цукіні і рис. Перемішайте і влийте гарячий бульйон. Додайте вогонь і готуйте 5 хвилин, періодично помішуючи. В суміші повинна залишитися рідина, тому при необхідності долийте трохи бульйону. Зніміть сковороду з вогню і додайте в неї 100 г тертого сиру. Приправте сіллю і перцем за смаком.
3. Змажте олією форму для запікання або неглибоку керамічну каструлю. Викладіть у форму суміш таким чином, щоб більша частина скибочок цукіні була зверху – тоді рідина буде менше википати. Посипте сиром, що залишився.
4. Поставте в духовку, розігріту до 190 градусів, на 20 хвилин. Верх гратену повинен підрум'янитися, а рис – повністю зваритися і увібрати більшу частину рідини. Подавайте з м'ясом або рибою і свіжим овочевим салатом. За бажанням – посипте зверху кукурудзою.
Жульєн з грибами та куркою
Інгредієнти:
- куряче філе – 500 г;
- печериці (або лісові гриби) – 300 г;
- цибуля – 200 г;
- твердий сир – 200 г;
- вершки (або сметана) – 300 г;
- борошно – 2 ст.л.;
- сіль – за смаком;
- перець – за смаком;
- олія – за смаком.
Рецепт приготування:
1. Куряче філе відваріть до готовності. Охолодіть і наріжте соломкою. Цибулю та гриби почистіть та також наріжте соломкою.
2. Обсмажте цибулю на олії, додайте гриби та смажте 10-15 хвилин, щоб випарувалась вся рідина. Додайте філе, посоліть, поперчіть та зніміть з вогню.
3. На сухій сковорідці обсмажте борошно. Додайте вершки, посоліть, поперчіть та доведіть соус до кипіння. Додаємо в соус гриби з цибулею та куркою. Перемішайте і зніміть з вогню. Натріть сир на тертці.
4. У форму для випічки викладіть масу з грибів та м'яса, посипте сиром. Ставте в розігріту духовку та випікайте 30 хвилин до золотистого кольору. Форму не накривайте кришкою. Подавайте гарячим.
Жарке по-домашньому
Інгредієнти:
- 1,5 кг картоплі;
- 500 г м'яса (свинина);
- 1 цибуля;
- 1 морква;
- 1 лавровий листок;
- 1 пучок кропу;
- сіль, перець.
Рецепт приготування:
1. Наріжте м'ясо кубиками і покладіть на розпечену сковорідку з невеликою кількістю олії. Смажте м'ясо на великому вогні впродовж 5 хвилин. Після того, як м'ясо зарум'яниться – вогонь скрутіть.
2. Поки смажиться м'ясо, невеличкими кубиками поріжте цибулю. Натріть на крупній терці одну моркву.
3. Додайте порізану цибулю до м'яса і смажте 2-3 хвилини. Додайте терту моркву і посмажте ще 2 хвилини.
4. М'ясо з овочами залийте склянкою окропу і тушкуйте на невеликому вогні.
5. Поріжте картоплю маленькими кубиками та покладіть в каструлю. Сюди ж викладіть тушковане м'ясо з овочами. Залийте все окропом так, аби вода покрила картоплю. Посоліть, поперчіть і перемішайте.
6. Поставте каструлю на вогонь, додайте лавровий лист і накрийте кришкою. Тушкувати 15-20 хвилин.
7. До столу подавайте з дрібно нарізаним кропом.
Коментарі — 0