Зірка «Жіночого лікаря» розказала, як її сім’я постраждала від репресій в СРСР

Люта: «У заключних серіях моя героїня розказує історію родини, що її діда вислали на Сибір. І коли б ви думали? У 1939 році. Ось такі паралелі»
фото з відкритих джерел

«Прадіда було вислано на Сибір, бо він мав багато землі. Дев’ятеро дітей залишили сиротами»

Українська акторка Олександра Люта, виконавиця головної ролі у серіалі «Жіночий лікар. Нове життя 2» в інтерв’ю «Главкому» розповіла, як її особиста історія перегукується з історією її героїні. За словами акторки, її прадіда Мефодія Лютого радянська влада оголосила куркулем і вислала у Сибір.

«По татовій лінії мій рід з села Дирдин Черкаської області. Мій тато вирішив скласти родинне дерево і їздив до того села в 90-х, відвідував могилу прадіда Мефодія Лютого. Нещодавно я дізналась, що прадіда було вислано на Сибір, як куркуля, бо він мав багато землі, совєти землю відібрали. Мефодія на Сибір вислали і дев’ятеро дітей залишили сиротами. Це було в 1939 році, коли народився мій тато», – поділилася Олександра Люта.

Люта зауважує, що ця родинна історія відгукнулась їй у серіалі. «У заключних серіях моя героїня Людмила Пишна розказує історію родини, що її діда вислали на Сибір. І коли б ви думали? У 1939 році. Ось такі паралелі», – розказала акторка.

«Жіночий лікар. Нове життя 2» – український медико-драматичний серіал з воєнними мотивами. Події розвиваються одночасно у двох локаціях: у Центрі репродуктології та у військовій частині у прифронтовій зоні. Цивільні лікарі, які приїжджають з гуманітарним вантажем, підставляють плече військовим. Загалом, впродовж 40 серій життя цивільних і військових міцно переплітаються, герої стикаються з муками морального вибору, у кожній серії трапляється одна або навіть дві складні історії. К

У головних ролях: Андрій Ісаєнко, Тарас Цимбалюк, Олексій Нагрудний, Олександра Люта, Анастасія Цимбалару, Олексій Зорін, Олена Михайличенко та інші.

Нагадаємо після початку повномасштабного вторгнення росіян українська акторка театру та кіно Ольга Гришина одразу повидаляла з соцмереж усіх своїх російських колег по цеху і припинила спілкування з ними. Про це акторка розповіла в інтерв'ю «Главкому».

Раніше українська акторка Зоряна Марченко, відома за роллю Марисі Сотник у телесеріалі «Поки станиця спить», колишня дружина російського актора-путініста Олександра Ведменського, в інтерв’ю Аліні Доротюк відверто розказала про свою роботу в Росії після 2014 року. Нині вона живе в Україні.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: