Безсимптомна пандемія. Як коронавірус звалив футбольний клуб «Карпати»

Безсимптомна пандемія. Як коронавірус звалив футбольний клуб «Карпати»
Так масово і одночасно як «Карпати» коронавірус не вражав жоден спортивний клуб світу
Фото - ФК «Карпати»

Майже усі інфіковані не мають ознак хвороби, стверджує джерело

Львівські «Карпати» залишаються в епіцентрі уваги футбольної спільноти другий тиждень поспіль. Наприкінці травня команда змінила президента – за офіційною інформацією, 50 відсотків акцій у Петра Димінського викупив Олег Смалійчук.

А 31 травня команда замість зіграти перший після поновлення чемпіонату матч у рамках 24-го туру Прем’єр-ліги проти «Маріуполя» повально злягла. Спершу коронавірус виявили у футболістів Андро Ґіорґадзе, Владислава Дубинчака і одного з воротарів, а на додачу ще й у представника клубного персоналу.  

А через три доби, після того, як 65 представників «Карпат» здали повторні тести на Covid-19, загальна кількість заражених зросла до 26-ти осіб: 11 з них начебто є гравцями, а інших 15 – тренери і персонал. Інших подробиць клуб уникає, а на телефонні дзвінки відправлені на двотижневу самоізоляцію тренери і футболісти не відповідають.

«Главкому» вдалося отримати внутрішню інформацію від джерела у львівському клубі. За його словами, майже у всіх карпатців, тести яких виявилися позитивними, взагалі відсутні симптоми хвороби – температура в нормі, тобто у межах 36,6, відсутні головний біль, нежить чи кашель. Підозра на коронавірус є лишень в однієї людини з персоналу клубу. У доволі літнього чоловіка вже три дні температура. Ще в трьох людей є ознаки відсутності смаку і запаху. В решти ознаки хвороби відсутні.

Інформацію про те, що тести гравці «Карпат» здавали в неліцензованій лабораторії, джерело відкинуло. Точніше, в приватній клініці представники клубу тестувалися першого разу. А другі тести вони проходили в шпиталі Педагогічного університету.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: