Борис Колесніков не проти повернутися зі своїм «Донбасом» у російську лігу

Борис Колесніков не проти повернутися зі своїм «Донбасом» у російську лігу
Борис Колесніков хоче економічної вигоди
ХК «Донбас»

Борис Вікторович дав інтерв’ю російському ЗМІ

Власник хокейного клубу «Донбас» Борис Колесніков дав інтерв’ю російському виданню Чемпіонат.com. У ньому він розповів про можливі перспективи повернення фінансованого ним ХК в російську Континентальну хокейну лігу.

«Рішення покинути КХЛ ми обговорювали з керівництвом ліги, а в червні 2014-го, коли стало зрозуміло, що швидкого миру в Україні не буде, - сказав Колесніков. – А у нас же хокеїсти, їм потрібно було визначатися з майбутнім. До речі, мені приємно, що всі наші хлопці знайшли роботу. Це означає, що наш менеджмент і головний тренер Андрєй Назаров дуже якісно вели селекцію.

Думаю, що з настанням миру все можна буде відновити. Головне – це мир в Україні. Все інше не має жодного значення. Коли буде мир, тоді вже можна буде говорити про відновлення «Дружби», про новий аеропорт і можливості повернутися в еліту світового хокею. Зараз ми сильно не турбуємо керівництво КХЛ.

Алєксандр Медведєв завжди був з нами в діалозі, підтримував «Донбас». Але хочу сказати, що я і йому, і Дмітрію Чернишенку (другий президент КХЛ – «Главком») говорив, що ліга повинна взяти фінансову модель футбольної Ліги чемпіонів. Тобто нараховувати гроші за набрані очки. Тоді це буде турнір, в який будуть проситися фіни, шведи, чехи. А так виходить, що ми граємо з командами, які належать або держмонополіям, або місцевим радам. Це не надихає.

Дивіться: більше 50% доходу клубів НХЛ – це стадіон. Але ні в Росії, ні в Україні ніхто ніколи не заплатить за квиток таких грошей, це фізично неможливо. А в НХЛ 41 домашній матч, збір з однієї гри - $2 млн мінімум. І у клубу $ 82 млн в кишені вже на старті. Це дуже середня ціна, і без плей-оф. А де КХЛ, щоб бути другою лігою світу взяти такі доходи клубів? Тому шлях КХЛ – це приклад Ліги чемпіонів. Потрібно шукати компенсатори доходів НХЛ, а не винаходити велосипед. Припустимо, набрав 100 очок клуб – це вже $ 10 млн. Потрібно створити спонсорський фонд з національних лідерів і розподіляти ці гроші в залежності від результатів клубів.

Але для цього необхідна людина, яка буде жити цією ідеєю, і тоді в КХЛ не буде зрозуміло, хто стане першим, хто другим. З Чернишенком я спілкувався один раз, і наше спілкування якраз було про необхідність прийняття фінансової моделі Ліги чемпіонів. Тоді КХЛ буде вічна. А так сьогодні є гроші, завтра немає. Дивіться самі, де зараз «Слован», «Медвещак», празький «Лев». Зрештою, КХЛ просто перетвориться в чемпіонат Росії. Це буде хокей високого рівня, але це не те, чого хотіли засновники КХЛ.

Звичайно, «Донбасу» як і раніше почесно зіграти в найсильнішій лізі Європи. Але є маса обставин, які поки не дають впевненості в цьому питанні. Хотіли б ми грати в КХЛ? Так, хотіли б. Наскільки це можливо? Це довгий процес.

Керівник «Донбасу» зараз тримає донеччан на плаву і сподівається на краще. Цікаво, що в 2014 році у нього навіть не виникло думки, що можна кинути хокейну команду. «Сумнівів ніяких не було, я хокей з дитинства люблю. Хоча, звичайно, ситуація була непроста. Уявіть, що сьогодні ви граєте в півфіналі Заходу КХЛ, а тут доводиться переходити в чемпіонат, де чотири-п’ять клубів дуже середнього рівня. Тут потрібно мати сталеві нерви. Але у мене ні на секунду не було сумнівів, що український хокей буде жити, а наш клуб – розвиватися».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: