Доля Росії на футбольному Євро-2020 у руках нового очільника WADA з Польщі

Доля Росії на футбольному Євро-2020 у руках нового очільника WADA з Польщі
Путінська Росія сама підставила своїх спортсменів
Картинка із відкритих джерел

Нинішній глава Антидопінгової аґенції від рекомендацій УЄФА відмежувався

Президент Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Крейґ Ріді перед засіданням виконкому WADA дав інтерв'ю The Independent, в якому зробив важливу заяву стосовно футбольного Євро-2020 і участі в ньому Росії.

Чиновник висловив припущення про зміну статусу УЄФА в рамках Стандарту щодо відповідності. З 1 січня 2020 року новим главою WADA стане поляк Вітольд Банька. Доля російського футболу залежатиме від того, яку політику провдитиме новий очільник.

«Я вкрай розчарований тим, що Росія проводила маніпуляції з базою даних Московської лабораторії. Переконливі докази цього надав наш відділ розслідувань. Сумно, що деякі дії з базою проводилися в січні 2019 року.

Незалежний комітет з відповідності виніс свої рекомендації. У них все прописано. Наразі ми не розглядаємо УЄФА в статусі незалежного підписанта Стандарту щодо відповідності, але мене зовсім не здивує, якщо новий глава WADA в майбутньому буде змінювати цю ситуацію», - сказав Ріді.

Зауважимо, що збірна РФ потрапила на Євро-2020, а чотири матчі турніру мають проводитися на нариторії країни-маніпулятора, в Санкт-Петербурзі.

Нагадаємо, що сьогодні, 9 грудня виконком WADA затвердив рекомендацію комітету з відповідності та відсторонив Росію на чотири роки від усіх великих міжнародних змагань включно з Олімпіадами та чемпіонатами світу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: