Легкоатлетка Юлія Левченко – про смуток від четвертого місця на чемпіонаті світу

Легкоатлетка Юлія Левченко – про смуток від четвертого місця на чемпіонаті світу
Юлія Левченко сподівається, що невдачі зроблять її сильнішою
Фото - Redbull.com

Спортсменка довго картала себе за результат, якому кілька років тому раділа б

Срібна призерка чемпіонату світу-2017 Юлія Левченко розповіла, як важко вона пережила четверте місце на торішній світовій першості з легкої атлетики в Досі (Катар) у змаганнях стрибунок у висоту. При цьому результат Юлія показала гросмейстерський, підкоривши планку на висоті два метри рівно. Втім, суперниці були ще кращими – чемпіонка, росіянка Марія Ласіцкене і срібна призерка Ярослава Магучих завершили змагання з однаковим результатом – 2,04 м.

«Мені дуже подобається думка, що невдачі – це блоки перед нами. І є люди, які складають ці блоки стіною, аж допоки вони не нависають над головою і починають тиснути на людину. А є інший приклад: складати блоки-невдачі в сходинки, які приведуть до майбутніх перемог. Це класна ілюстрація, яка показує філософію поразок.

У 2019 році, наприклад, на чемпіонаті світу стала четвертою. У принципі, я вийшла готовою, показала хороший результат, усе було нормально, але четверте місце. Коли ти розумієш, що до подіуму залишався крок, то стає прикро. Я була засмучена, почала думати: «А що якби я там зробила по-іншому, а якби там стрибнула?» – і так далі.

Зрештою, прийшла до думки, що четверте місце мене не влаштовує. Але якби ще пару років тому хтось сказав, що я буду четвертою на чемпіонаті світу й буду незадоволена результатом, то я б здивувалася. Що ближче ми підходимо до якихось досягнень на найвищому рівні, то менше ми задумуємося, що навіть ці досягнення є мрією всього життя. І що був час, коли не вірилося, що схожий результат стане можливим. Власне, цей епізод з четвертим місцем я відпустила, прожила його та йду далі», - каже Юлія Левченко в інтерв’ю Redbull.com.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: