Поіменно: хто голосував за відсторонення Росії від Олімпіад та чемпіонатів світу

Поіменно: хто голосував за відсторонення Росії від Олімпіад та чемпіонатів світу
Нахабне російське пацятко ізолювали від світового спорту
Картинка із соцмереж

12 членів WADA проявили одностайність

Виконком Всесвітньої антидопінгової аґенції (WADA) затвердив рекомендацію комітету з відповідності та відсторонив Росію на чотири роки від усіх великих міжнародних змагань включно з Олімпіадами та чемпіонатами світу.

Рішення затверджено одноголосно. За нього прогодосували нинішній очільник WADA Крейґ Ріді (Шотландія), віце-президент організації Лінда Геллеланд (Норвегія), поляк Вітольд Банька, який очолить WADA з січня 2020 року, а також Данка Бартекова (Словаччина), Інґмар Де Вос (Бельгія), Уґур Ерденер (Туреччина), Іржі Кежвал (Чехія), Франческо Річчі Бітті (Італія), Річард Колбек (Австралія), Аміра ель-Фаділь (Судан), Андреа Сотомайор (Еквадор), Камеока Йосіто (Японія).

Також Росія позбавлена права приймати чемпіонати світу і брати участь у виборах для отримання права на їх проведення. Російським держслужбовцям і керівництву ОКР і ПКР заборонено відвідувати міжнародні спортивні змагання.

На подачу апеляції Росія має 21 день. Також зазначається, що російські спортсмени можуть бути допущені до участі в великих спортивних змаганнях у нейтральному статусі в тому випадку, якщо доведуть, що не причетні до порушення антидопінгових правил. Але наскільки високим буде поріг прийняття подібних доказів, наразі незрозуміло.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: