Публічний дім, ковбасний цех і автомийка. Керівник Олімпійського коледжу розказав, у що перетворився заклад при Януковичу

Публічний дім, ковбасний цех і автомийка. Керівник Олімпійського коледжу розказав, у що перетворився заклад при Януковичу
Олексій Семенюшко змушений був вичищувати «Авгієві стайні»
Фото - Іван Вербицький

Олексій Семенюшко розповів, з чим зіткнувся, коли прийшов на посаду керівника після Революції Гідності

Директор Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного в Києві Олексій Семенюшко розповів, у якому стані прийняв школу, коли прийшов на посаду в 2014 році, після перемоги Революції Гідності. До того пан Семенюшко працював у закладі, який іменувався Республіканським вищим училищем фізичної культури, тренером-викладачем з вільної боротьби.

«Після Майдану через тодішнього міністра освіти Сергія Квіта ми добилися, щоб у нашому навчальному закладі вперше за весь час були проведені демократичні вибори, - каже Олексій в інтерв’ю «Главкому». - Було десять кандидатів і я переміг, отримавши 88,8% голосів від представників викладацького складу. При цьому ректор Університету фізичної культури і спорту Євгеній Імас, людина Бориса Колеснікова, яка знищувала український хокей і за стільки років не здатна вивчити української мови, зустрічався зі мною, пропонував компромісний варіант. «Льоша, зачєм тєбє еті вибори? Контракт на п’ять лєт я тєбє і так подпішу», - казав. Але ми наполягали, щоб процедура була дотримана.

З того часу коледжу влаштували економічну блокаду, постійно обмежують фінансування. То не дивно, адже я перекрив чимало темних схем, які в обхід держави функціонували роками. Почнемо з того, що харчування в коледж постачала фірма «Чорна пантера», яку я назвав тоталітарною сектою. Вона пов’язана з тодішнім директором РВУФК Тібабишевим і нинішнім керівником Федерації регбі, похресником Дмитра Табачника Баженковим. Схема була відпрацьована роками. Якість і ціни теж були відповідними. Ми цю «співпрацю» припинили.

bazhenkov-tibabyshevЄвген Баженков і Володимир Тібабишев

З моїм приходом на посаду директора пачками почали надходити трудові книжки – на звільнення з роботи. Від «мертвих душ», які лише рахувалися, але ніколи не працювали у РВУФК. Прикрили ми й так званий реабілітаційний центр, а насправді – публічний дім при училищі, який обслуговував чиновників і представників силових відомств та правоохоронців. Там були усі атрибути – дівчата, сауна. Поставили об’єкт на баланс і схема щезла. Також колишнє керівництво віддавало частину територій під ковбасний цех, гаражі, автомийку. Запропонували «клієнтам» або оформлювати співпрацю через Фонд держмайна, або забиратися.

Звісно, проти мене усі ці «пантери» почали проводити акції, вставляти палиці в колеса і цей процес не припиняється понині».

Олексій Семенюшко – особистий тренер борця вільного стилю Богдана Грицая, котрий нещодавно викликав на бій без правил через антиукраїнські висловлювання боксера Олександра Усика.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: