Суркіс може втратити місце в УЄФА і сісти у в'язницю за підробку - експерт

Суркіс може втратити місце в УЄФА і сісти у в'язницю за підробку - експерт
Григорій Суркіс

Відразу два скандали, пов'язані з керівництвом київського клубу «Динамо», можуть мати серйозні наслідки. Причому, як для самого клубу, так і для Григорія Суркіса.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook експерт Аналітичної групи «Левіафан» Валентин Гладких.

«Як виявилося, вище керівництво «Динамо» надало неправдиву звітність в ФФУ, приховавши заборгованість. Що, в свою чергу, дозволило клубу пройти атестацію Федерації футболу України, можна сказати, шахрайським шляхом. Однак цей обман розкрився аудитом УЄФА», – написав експерт.

Він зазначає, що вже публікувалася інформація, що ФК «Динамо» Київ досі не виплатила «Базелю» повну суму трансферу за Драговича і Гонсалеса – 4 300 000 євро. При цьому виявилося, що сума прострочена більш ніж на 180 днів, і на кінець березня 2017 року заборгованість ще становила 1 500 000 євро.

«Керівництво УЄФА навіть звернулося з листом до Федерації, де висловило стурбованість тим, що київський клуб отримав ліцензію на участь в змаганнях. Тепер братам Суркісам потрібно зробити «подвиг»: адже якщо підробка буде доведена, «Динамо» можуть знову виключити з єврокубків – так як це було двадцять років тому після «шубного скандалу Лопеса Ньєто», – зазначає Валентин Гладких.

Крім того, експерт підкреслив, що зовсім недавно з'ясувалося ще одне підроблення – не менше серйозне, але зачіпає безпосередньо Григорія Суркіса, через що на нього 4 жовтня прокуратурою було порушено кримінальну справу.

На цей раз підставою стала підробка документів для його повторного обрання на пост віце-президента УЄФА.

«З'ясувалося це дещо несподівано. Почалося все з відмови киян їхати на матч до Маріуполя. Ображений вчинком столичного клубу президент Федерації футболу Маріуполя Василь Журавльов справу так не залишив. Він подав запит в ФФУ і виявив, що під час пролонгації повноважень Григорія Суркіса в УЄФА не було ні листів колективних членів Федерації (що є обов'язковою умовою), ні рішення Виконкому про його висунення на другий термін. Іншими словами – Україна Суркіс не висувала!», – пише Гладких.

Після цього, Журавльов написав офіційний лист на ім'я Александера Чеферіна з проханням провести перевірку і з'ясувати – на підставі яких документів Григорій Михайлович переобирався. І УЄФА теж почала проводити свою перевірку.

«А в Печерській прокуратурі, тим часом, за фактом звернення маріупольського футбольного чиновника завели кримінальне виробництво за статтею» підробка документів, печаток, бланків «, яка має на увазі покарання на строк до 3-х років позбавлення волі. Само собою ще і виключення Суркіса зі структури УЄФА. Тому ставки – високі», – зазначив Валентин Гладких на своїй сторінці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: