Тренер П’ятенко розповів, чому збірна України не втримала нічию з Нідерландами

Тренер П’ятенко розповів, чому збірна України не втримала нічию з Нідерландами
Фото з відкритих джерел

Команда Андрія Шевченка чітко дотримувалася плану на гру

З поразки розпочала чемпіонат Європи збірна України. В грі з Нідерландами наші футболісти поступалися два м’ячі, проте завдяки голам Ярмоленка і Яремчука змогла зрівняти рахунок. Після цього команда не пішла в глуху оборону, продовжувала грати в звичній манері і пропустила ще одного разу 2:3.

«Хочу відзначити, що команда дотримувалася плану на гру, не відбивалася, – прокоментував матч колишній тренер донецького «Металурга» і «Чорноморця», нині помічник директора в Олімпійському фаховому коледжі Володимир П’ятенко. – Футболісти не відбивалися, а намагалися зберігати м‘яч. В деяких епізодах можна було зіграти простіше. Як, наприклад, у випадку з Миколенком, коли пропустили перший гол. Але була установка на гру і вони її дотримувалися.

Хороший матч провів Георгій Бущан. Якби не його впевнена гра, то могли поступатися вже після першого тайму. Хоча в третьому голі є і його провина. Треба було вибити м'яч якнайдалі, а вийшло, що голландці продовжили атаку і забили переможний гол.

Мені сподобалося, як команда відреагувала на два пропущені м’ячі. Трохи перебудувалася, продовжила пресингувати і була винагороджена. Могла «закритися» після того, як зрівняла рахунок, але футболісти продовжували грати. В певних моментах на перший план вийшла індивідуальна майстерність. Голландці цією перевагою скористалися.

Наша збірна провела якісний матч. І тут важливо не повторити помилки, яких припустилися в березні у відбірному турнірі чемпіонату світу. Тоді зіграли внічию з Францією, і не змогли взяти гору над Фінляндією і Казахстаном.

Зазначу, що команда виглядає як єдине ціле. Видно, що футболісти хочуть грати. І це вселяє оптимізм».

Наступний матч збірна України проведе 17 червня. В Бухаресті вона зустрічатиметься з Північною Македонією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: